Επί τέλους κατάλαβαν ότι το Lockdown δεν αποδίδει

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ;

Ειλικρινά δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να κρίνουμε τους επιστήμονες λοιμοξιολόγους, άλλωστε με ποια προσόντα – όμως, εδώ και ένα χρόνο, φωνάζουμε ότι τα αυστηρά μέτρα και το locldown δεν βοηθάνε κανέναν και ιδιαίτερα την οικονομία.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την συζήτηση που άνοιξε γύρω από την μερική ή ολική άρση των απαγορεύσεων, αντιλαμβανόμαστε ότι δύο πράγματα συνέβησαν όλον αυτόν τον καιρό που το ένα σκληρό μέτρο, για το … καλό μας, διαδέχονταν το άλλο και οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια του Έλληνες στον πάτο της ευεξίας.

Το ένα είναι ότι οι επιστήμονες ήταν κλεισμένοι στην επιστημονική τους «γυάλα» και δεν αντιλαμβάνονταν την πραγματικότητα, περιορισμένοι σε κάποια στοιχεία που πιθανών να τα «επεξεργάζονταν» πολιτικοί και μοιραία οδηγούνταν σε εισηγήσεις εκτός πραγματικότητας ή λειτούργησαν με βάση τις πολιτικές εντολές.

Και στις δύο περιπτώσεις οι επιστήμονες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και εγκλημάτησαν κατά της οικονομίας και της ψυχικής υγείας των πολιτών.

Από την πολιτική ελίτ, οι Έλληνες πολίτες δεν περίμεναν διαφορετική συμπεριφορά γιατί αυτό είναι το καλούπι τους και σίγουρα δεν θα λειτουργούσαν πέρα από το πολιτικό τους συμφέρων, αλλά οι επιστημονική ομάδα;

Ακόμη χειρότερα που η επιστημονική ομάδα που εισηγούνταν σκληρά μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών που δεν αντέδρασε ακόμη και όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να «φιμώσει» συναδέλφους επιστήμονες γιατί είχαν διαφορετική άποψη από την δική τους.

Το ερώτημα παραμένει.

Τα μέλη της  επιστημονικής ομάδας των λοιμοξιολόγων, λειτούργησαν επί ένα και παραπάνω χρόνο ως επιστήμονες ή ως δεκανίκι των πολιτικών;

Σαφέστατα δεν έχουμε εικόνα και απλά εκ του αποτελέσματος συμπεραίνουμε, με τις μηδαμινές  μας γνώσεις περί τα ιατρικά και την παραδοχή των ιδίων των επιστημόνων βεβαίως, ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Με λίγα λόγια, η παραδοχή ότι τα σκληρά μέτρα εγκλεισμού των Ελλήνων πολιτών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, εκφέρουμε την προσωπική μας γνώμη.

Εκτός πια αν δουλειά τους ήταν να δώσουν στην κυβέρνηση το άλλοθι για σύναψη χρυσών  συμβολαίων αγοράς εμβολίων.

Διαφορετικά τι να σκεφτεί ένας κοινός νους, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο καταστράφηκε οικονομικά, στερήθηκε τα παιδιά του και τα εγγόνια του;

Αυτό κατά την ταπεινή μας άποψη που μένει πλέον είναι, να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και όλοι αυτοί οι επιστήμονες και οι πολιτικοί που έπαιξαν τις ζωές των πολιτών κορώνα γράμματα,  να αποζημιώσουν από την τσέπη τους, όλους τους πολίτες που ταλαιπωρήσαν άδικα ελέω πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα. Όλα αυτά τα χρήματα που χάλασε η κυβέρνηση για να στηρίξει δήθεν την αγορά, θα προλάβει σε ένα καλοκαίρι να τα μαζέψει από τον τουρισμό, όπως τουλάχιστον αναφέρει ή θα μας οδηγήσει σε νέα δανεικά που θα πληρώσει πάλι ο φουκαράς Έλληνας Πολίτης;