Αλλοδαπός με Βουλγάρικη πλαστή ταυτότητα και δίπλωμά κουβαλούσε λαθρομετανάστες

 

Ο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Έχουμε γράψει επανειλημμένα πόσο επικίνδυνοι είναι οι αλλοδαποί δουλέμποροι οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεων στερούνται άδειας ικανότητος οδηγού.

«ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ» ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι λαθροδιακινητές – ανήλικοι στην πλειονότητά τους – αναλαμβάνουν την μεταφορά των λαθρομεταναστών με κλεμμένα αυτοκίνητα και σε αλάνες κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και Θεσσαλονίκης,  παρακολουθούν «ταχύρρυθμα» μαθήματα οδήγησης και αναλαμβάνουν την «δουλειά»,  με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συν επιβαινόντων, κυρίως όμως, των υπολοίπων νόμιμων οδηγών, οι οποίοι έχουν την ατυχία να κινούνται στους ίδιους δρόμους που κινούνται οι λαθροδιακινητές και οι δουλέμποροι.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία: Συνελήφθη χθες (23-3-2021) το βράδυ, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αγροτικό αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην επαρχιακή οδό Πλατανίτη – Ιμέρου και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα.

Τελικά, σε χωμάτινη οδό στον οικισμό Εργάνης, ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από την κατοχή του δράστη και το εσωτερικό του οχήματος κατασχέθηκαν μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας των αρχών της Βουλγαρίας, καθώς και ένα πλαστό ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας των Ελληνικών αρχών.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.