ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ  Ή ΑΛΛΙΩΣ SILICON VALLEY

Eδώ και ένα χρόνο  παρακολουθούμε το αφήγημα για τον  τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΞ, για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, για τον έλεγχο των πάντων με το πάτημα ενός κουμπιού….

  • Αλήθεια, κύριε Καμαρίδη, για την περίφημη ιστοσελίδα σας, που το λέτε και το ξαναλέτε πως οι καταναλωτές μπορούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό τους, είστε απόλυτα σίγουρος;

Από την άλλη παρακολουθήσαμε στα τοπικά ΜΜΕ τον βανδαλισμό και την πλήρη καταστροφή των γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΞ στο Δροσερό και μάλιστα σε δύο δόσεις και ακούσαμε έκπληκτοι τον κύριο Καμαρίδη να δηλώνει «Δυστυχώς, άκουσα τις… “σειρήνες” της αντιπολίτευσης και δεν προχώρησα, όπως σκόπευα, στη θωράκιση αυτών των γεωτρήσεων».

  • Αλήθεια, Κύριε Καμαρίδη, από την πρώτη καταστροφή που έγινε στις 9/3 μέχρι την δεύτερη που έγινε στις 16/3 πείτε μας τι ενέργειες κάνατε για να προστατεύσετε την ήδη μερικώς λεηλατημένη εγκατάσταση, εκτός κι αν και πάλι οι “σειρήνες” της αντιπολίτευσης δεν σας άφησαν να το προνοήσετε και να το πράξετε!!!

Φυσικά αυτή η πολυδιαφημισμένη ψηφιακή αναβάθμιση είναι και ιδιαίτερα πολυδάπανη!! Ενδεικτικά επισημαίνουμε:

  • Προμήθεια νέου τηλεφωνικού κέντρου με απευθείας ανάθεση κόστους 960 ευρώ!
  • Εκσυγχρονισμός και ασφάλεια δικτύων πληροφορικής κόστους 600 ευρώ!
  • Κατασκευή ιστοσελίδας με απευθείας ανάθεση κόστους 500 ευρώ!
  • Προμήθεια λογισμικών προγραμμάτων, κόστους 900 ευρώ! (Ανάδοχος ορίζεται εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου)
  • Υποστήριξη και ενημέρωση της ιστοσελίδας και την υποστήριξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της επιχείρησης για ένα έτος, κόστους 000 ευρώ!
  • Αναβάθμιση του προγράμματος καταναλωτών με απευθείας ανάθεση, κόστους 000 ευρώ! (Στην ίδια εταιρεία με έδρα την Κύπρο)
  • Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης τηλεφωνικού κέντρου, κόστους 000 ευρώ!

Συνολικό κόστος έως σήμερα 105.960 ευρώ!!!!

Στις παραπάνω αναφορές μας για τον τεχνολογικό εξοπλισμό της ΔΕΥΑΞ δεν συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες της εταιρείας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την ανανέωση χρήσης των λογισμικών που διαθέτει!

Και ενώ γίνονται όλα αυτά, πληθαίνουν οι φωνές των επαγγελματιών της πόλης μας που, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, δεν έχει τεθεί καμία φορά θέμα προς συζήτηση η μερική ή και ολική απαλλαγή τους από τα τέλη ύδρευσης για όσο καιρό οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας!

Πληθαίνουν οι φωνές των δημοτών για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ και για την υψηλή αξία του νερού της Ξάνθης.

Προς επιβεβαίωση και στήριξη αυτών που αναφέρουμε επικαλούμαστε τη δημόσια τοποθέτηση του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη, ο οποίος πριν από 5 χρόνια ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ δήλωνε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων: «Τώρα όμως κατάλαβα γιατί το νερό στην Ξάνθη είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα. Κατακαημένε Ξανθιώτη πλήρωνε. Εσύ τους διάλεξες….»

ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ για ακόμη φορά τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης, όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάσταση της ΔΕΥΑΞ, όπως είχαν δεσμευτεί από την πρώτη μέρα της θητείας τους, όπως έχει ζητηθεί επίσημα από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων και όπως είχε οριστεί αλλά δεν έγινε ποτέ, πως ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον κ. Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης να ξεκινήσει επιτέλους ένας διάλογος με απώτερο στόχο να προχωρήσουμε στην πολυπόθητη μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης, τόσο προς όφελος των επαγγελματιών του Δήμου μας όσο και των Δημοτών!

Δημοτική Παράταξη ‘’Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ’’

Μελισσόπουλος Σάββας

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Χουσεϊνογλου Τιμούρ

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γεώργιος