Λύρατζης «σφάζει» με το βαμβάκι τον Τσέπελη

Η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, με επικεφαλής τον Π. Λύρατζη, εμμέσως πλην σαφώς, στην επιστολή  προς τον δήμαρχο Ξάνθης, ζητεί ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου να επιτρέψει από πλευράς της παράταξης, την ανάρτηση κάποιας αφίσας, ιδίοις εξόδοις, εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.

  Με δεδομένο ότι ο δήμος της Ξάνθης δεν έχει ανακοινώσει την παραμικρή έστω διαδικτυακή εκδήλωση για την επανάσταση του 1821, η ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ, μία πατριωτική παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπενθυμίζει ότι η  δημοτική αρχή,  αντιμετωπίζει με αδιαφορία τον μεγάλο ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων σε αντίθεση με το πολύ μεγάλο ενδιαφέρων που δείχνει για γιορτές, πανηγύρια και απευθείας αναθέσεις.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Ξάνθης, ενώ έχει ξοδέψει χιλιάδες χιλιάδων ευρώ για ένα καρναβάλι χωρίς … καρναβάλι και αφού με τις απερίσκεπτες ενέργειες του έθεσε την ζωή των πολιτών σε κίνδυνο λόγω του covid, ο δήμαρχος Ξάνθης ακόμη, μόλις 6 ημέρες από την μεγάλη επέτειο ξεσηκωμού του γένους, δεν έχει ανακοινώσει την παραμικρή εκδήλωση έστω και διαδικτυακά.

Ο λόγος όπως είναι φυσικό είναι αντιληπτός σε όλους τους Ξανθιώτες.

Προφανώς του το απαγορεύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι  μέλη του DEP.

Άλλωστε ο δήμαρχος Ξάνθης έχει δώσει δείγματα γραφείς ότι καθοδηγείται από τον καθένα. Τελευταίο του «ανδραγάθημα» οι αναμενόμενες εντολές; Γραμμή; Από κάποιον «Πασχάλη» που τον ρωτούσε τι ήθελε να πει την ώρα που βρισκόταν ζωντανά «στον αέρα» συνεντευξιαζόμενος σε τηλεοπτικό κανάλι και τον «ανέκρινε» ο δημοσιογράφος κ. Φουρθιώτης κάνοντας ρεζίλι την Ξάνθη για μία ακόμη φορά, αναφορικά πάντοτε με τα γεγονότα της μάζωξης στην κεντρική πλατεία.

Ο δήμαρχος έχει αποδείξει ότι κατευθύνεται από εξωγενής παράγοντες, αλότροιες προς τα συμφαίροντα των Ξανθιωτών,  όπως στην περίπτωση της συνέντευξής του σε κανάλι των Αθηνών.

 Γιατί λοιπόν να μην υπακούσει στους τρείς μειονοτικούς συμβούλους μέλη του (dep) ΚΙΕΦ;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πασχάλη Λύρατζη που «σφάζει» με το βαμβάκι τον δήμαρχο Ξάνθης.

Κύριε Δήμαρχε,

Την 25η Μαρτίου του 2021 γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, το σημαντικότερο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας.

Στους  περισσότερους Δήμους της χώρας μας τοποθετούνται, πανό σε δημοτικά κτίρια αλλά και πραγματοποιούνται διαδικτυακές διαλέξεις από ιστορικούς των περιοχών τους .

Επειδή δεν είδαμε ς σχετικές πρωτοβουλίες  από μέρους σας ώστε να τοποθετήσετε κάποιο πανό στο Δημαρχείο όπως κάνατε σε άλλες περιπτώσεις.

Επειδή καμία απόφαση δεν έχει εκδοθεί από μέρους σας  προκειμένου να αποδώσουμε έναν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

ΕΡΩΤΑΣΤΕ

Έχετε προγραμματίσει κάτι από τα παραπάνω που σας αναφέραμε ή κάτι ανάλογο  προκειμένου να τιμήσουμε και εμείς ως Δήμος Ξάνθης τους ήρωες του 1821;

Εάν όχι αιτούμαστε ως Δημοτική Παράταξη, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο (απόφαση επιτροπής Ποιότητας Ζωής ) να μας επιτρέψετε ώστε να τοποθετήσουμε ένα πανό με δικά μας έξοδα, που θα απεικονίζει τους ήρωες του 1821 έμπροσθεν του δημαρχείου, όπως έχει γίνει και σε άλλες εορταστικές εκδηλώσεις.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε  άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουμε την δημιουργία του πανό ώστε να τοποθετηθεί έγκαιρα στο Δημαρχείο.

Αναμένουμε το γρηγορότερο δυνατόν την απάντησή σας .

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

‘’ ΝΕΑ  ΞΑΝΘΗ ‘’

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

                                                   ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

 

             ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ     ΠΑΠΑ ΣΟΦΙΑ

                                                                ΚΑΦΦΕΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ