ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ –

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω με πιο  σκεπτικό λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες η δημοτική αρχή όμως, το γεγονός της συρροής πλήθους στην κεντρική πλατεία για να διασκεδάσει κάτω από τους ήχους της μουσικής που ο δήμος Ξάνθης «άπλωσε» στην κεντρική πλατεία και στους κεντρικούς δρόμους, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα κατέληγε ότι θα κατέληγε στον μεγάλο συνωστισμό των Ξανθιωτών στην Κεντρική Πλατεία.

Πολλές φορές χαρακτήρισα τα θέματα της πανδημίας σαν μια καλή «μπίσνα» και σε αυτήν την λογική θα μπορούσα να τοποθετήσω την δημοτική αρχή, η οποία τον τελευταίο καιρό, κινήθηκε με ανευθυνότητα, αδιαφορία για την δημόσια υγεία η οποία στις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες είναι επικίνδυνη.

Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος εδώ και 35 χρόνια γνωρίζει πώς οι Ξανθιώτες χρειάζονται μία «σπίθα» να βγουν από τα σπίτια τους προκειμένου να διασκεδάσουν.

Η δικαιολογία του δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη σε εκπομπή

 

 

μεγάλου καναλιού ότι δεν περίμενε οι Ξανθιώτες να αντιδράσουν έτσι όπως αντέδρασαν, δηλαδή να γεμίσουν την κεντρική πλατεία πάνω από 2000 άνθρωποι, είναι τουλάχιστον αφελής και μεταξύ μας κάθε άλλο παρά αφελής είναι ο δήμαρχος.

Φως φανάρι ότι η κατάσταση ξέφυγε από τα χέρια της δημοτικής αρχής και προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Όταν εδώ και ημέρες προαναγγέλλεις καρναβαλικές εκδηλώσεις με μουσικές στην κεντρική πλατεία τι ακριβώς περίμενες να συμβεί;

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας, στους δρόμους της Ξάνθης κυκλοφορούσαν αρκετά αυτοκίνητα με πινακίδες από παρακείμενους νομούς και κυρίως από την Θεσσαλονίκη.

Άραγε τυχαία βρέθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ξάνθη;

Μήπως τελικά τους «κάλεσε» η δημοτική αρχή  όλους αυτούς;

Άραγε, πόσο βαρύ θα είναι το τίμημα;

Σαφώς και όλοι απεύχονται ένα νέο lock down διαρκείας.

Είναι απορίας άξιο γιατί ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Η. Ασκαρίδης και ο δήμαρχός του δεν έλαβαν σοβαρά υπόψη αυτό που τελικά έγινε στην κεντρική πλατεία.

Ένας πρωτόγνωρος συνωστισμός εν μέσω πανδημίας.

Άραγε αν τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, κάτι που απευχόμαστε, δείξουν ότι τα κρούσματα ανέβηκαν κατακόρυφα, τότε ο δήμαρχος τι θα πει στους Ξανθιώτες;

Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις αντιρρήσεις μας στον τρόπο που η κυβέρνηση, επικοινωνεί τα της πανδημίας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα της Δημόσιας υγείας δεν υφίσταται.

Αυτό ο δήμαρχος Ξάνθης θα πρέπει να το γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Τι έφταιξε λοιπόν και συμπεριφέρθηκε τόσο ανεύθυνα και αδιάφορα;

Ο πολιτικαντισμός του; Η αδιαφορία του για τα θέματα της υγείας των Ξανθιωτών;

Η ψηφοθηρία;

Ή μήπως κάτι άλλο;

Αυτό το κάτι άλλο το αναφέραμε πιο μπροστά λέγοντας ότι ο covid είναι μία καλή πολιτική μπίζνα.

Γνωρίζουν όλοι οι Ξανθιώτες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης και από τα δημοσιεύματα, ότι η Δημοτική αρχή είναι πρωταθλήτρια στις απευθείας αναθέσεις. Κάποιοι μιλούν για 2,5 εκατομμύρια ευρώ και μάλλον το πράγμα ξέφυγε και ο κόσμος μέσα στην φτώχια και την αδυναμία του να ανταπεξέλθει, όταν ακούει απευθείας αναθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ νοιωθει απαίσια και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. κάτι έπρεπε να

 

γίνει για να αποπροσανατολιστεί η προσοχή των Ξανθιωτών. Μάλλον όλος ο ντόρος που προκλήθηκε τον τελευταίο καιρό και οι προ αναγγελθείσες καρναβαλικές εκδηλώσεις. ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ξεχαστεί ο κόσμος και να πάψει να ασχολείται με τις απευθείας αναθέσεις του Η. Ασκαρίδη με την ανοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού.

Αναμφισβήτητα ναι. Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική

Πλατεία και διασκέδασαν κάτω από τους ήχους του DJ που  προσέλαβε ο δήμος της Ξάνθης  για αυτό τον σκοπό. Δηλαδή για να «ψυχαγωγήσει» τους Ξανθιώτες στην αγορά. Όλο αυτό όμως, έφερε τον συνωστισμό στην πλατεία  που σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύεται.

Το αν είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία, αυτό θα το δείξει το μέλλων.

Ηθικοί αυτουργοί με την έννοια ότι ήθελαν το κακό των Ξανθιωτών εκτιμούμε ότι δεν έγινε, όμως, ηθικοί αυτουργοί στην ανευθυνότητα και στην αδιαφορία που γενικά αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα καίρια θέματα των Ξανθιωτών, σίγουρα είναι.

Τουλάχιστον ο δήμαρχος Ξάνθης, δημόσια ανέφερε στο ΕΒΕ όπως πληροφορηθήκαμε, ότι  τα λεφτά του δήμου τελειώνουν, μήπως είναι μια καλή ευκαιρία, αν ου μη γένοιτο, συμβεί το μοιραίο και επανέλθουν τα lock down, ο δήμος να χρηματοδοτηθεί και πάλι από τον Χαρδαλιά;