Την άμεση παραίτηση της δημοτικής αρχής ζητά με δήλωση του στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Χ. Δημαρχόπουλος, λόγω της ανεξέλεγκτης συνάθροισης των συνδημοτών, δημιουργώντας στην ουσία ένα καρναβαλικό  κορωνοπάρτυ  στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κάτω από την έμμεση παραίνεση του Κέντρου Πολιτισμού της Ξάνθης με την ανοχή του δημάρχου και των μελών της Δ.Σ.

Ο πρώην δήμαρχος εξέφρασε την αγανάκτησή του για την συμπεριφορά της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζοντας την επικίνδυνη και απερίσκεπτη.

Μάλιστα όπως ανέφερε στους δρόμους της Ξάνθης κυκλοφορούσαν πολλά οχήματα με ξένες πινακίδες που παρέπεμπαν σε αριθμούς κυκλοφορίας από την κατακόκκινη, λόγω κορωνοιού  Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε, πράγματι, το πράγμα ξέφυγε από τις δυνατότητες και την θέληση του δήμου Ξάνθης να γίνει κάτι συγκροτημένο και με όλους τους κανόνες υγιεινής λόγω της πανδημίας και όπως τόνισε, όλο αυτό θα σκάσει την άλλη εβδομάδα, με την αύξηση των κρουσμάτων covid, ευχόμενος να διαψευστεί.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος καυτηρίασε έντονα την φτηνή δικαιολογία του κέντρου πολιτισμού όπου ανέφερε ότι ο σκοπός της μουσικής που μπήκε από την πλευρά του δήμου είχε σαν σκοπό την τόνωση της αγοράς για να καταλήξει λέγοντας. «Όταν θέλεις να τονωθεί η αγορά δεν βάζει dj για να ξεσηκώνει την νεολαία και να μαζεύεται στην κεντρική πλατεία» για να καταλήξει λέγοντας. «Αν θέλατε να στηρίξετε την αγορά δεν θα στέλνατε την απόφαση μας για γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην αποκεντρωμένη για ακύρωση. Άρα η δημοτική δουλεύει τους επαγγελματίες» και συνεχάρη τον Γ. Τσιτιρίδη που προχώρησε στην γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε , που είναι ο δήμαρχος; Τι θα πει πάλι; Θα καλύψει τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού; Που είναι η υπευθυνότητα του να προστατεύσει τους Ξανθιώτες από την πανδημία; «Αν μας κλείσουν ακόμη ένα μήνα, τι θαγίνει; Εδώ λέγαμε να ανοίξει η αγορά τώρα τι θα γίνει αν μας κλείσουν ακόμη κανένα μήνα. Ποιος θα φταίει»;

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΗΔΕΝ»

Για να συμπληρώσει λέγοντας ότι ο δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι στην διαχείριση των κρίσεων  είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Χαρακτήρισε τις συμπεριφορές τις δημοτικής αρχής λέγοντας ότι εξευτελίζουν την Ξάνθη στο πανελλήνιο για μία ακόμη φορά και  εξέφρασε τον φόβο ότι ο Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί εκ νέου την Ξάνθη, με ότι αυτό συνεπάγεται με τις προηγούμενες επισκέψεις του και την χρηματοδότηση λόγω covid του δήμου Ξάνθης   από την Κεντρική Διοίκηση  λόγω covid.

Τέλος ευχήθηκε να μην ταλαιπωρηθεί η Ξάνθη περισσότερο γιατί δεν αντέχει άλλο.

Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης δεν έκρυψε την απογοήτευση του με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στην διοίκηση. «Τι να πω, έκανα 5 μηνύσεις. Σημασία όμως δεν έχει αυτό, σημασία έχει ότι γίνεται ανεπανόρθωτη ζημιά στην πόλη».