Lockdown, θα μας πάνε μέχρι το Πάσχα – Αμαρτίες γονέων παιδεύουν τέκνα

Όπως δείχνει το πράγμα, μπορεί τα κρούσματα της πανδημίας στην περιοχή μας να δείχνουν πεσμένα, όμως η εικόνα που μας  παρουσιάζουν, το locdown, εν ήδη φυσαρμόνικας, θα μας πάει μέχρι και μετά το Πάσχα.

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά η κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πράγματα έθεσε σαν στόχο το καλοκαίρι να μαζέψει λεφτά στα κρατικά ταμεία και εδώ είναι που ταιριάζει ότι αμαρτίες γονέων παιδεύουν τέκνα.

Τι θέλω να πω. Όλες τις τελευταίες δεκαετίες μετά και τον ερχομό της «δημοκρατίας» στα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι κυβερνήσεις για να κάνουν την δουλειά τους και πατώντας πάνω στο μεσογειακό ταπεραμέντο του Έλληνα, αποφάσισε; σχεδίασε; Και υλοποίησε οδήγησε την Ελληνική οικονομία που έπρεπε  να συνδυάζει δουλειά και διασκέδαση. Όπως π.χ. «Λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το … μεροκάματο» από τον «Τουρισμό».

Μετά από αυτές τις αποφάσεις, εγώ είμαι σίγουρος ότι δεν πήραν καμία απόφαση, απλά άφησαν την χώρα ξέφραγο αμπέλι και ανοργάνωτα στήθηκε ο τουρισμός.

Ένας τουρισμός χωρίς πλάνο, χωρίς σχεδιασμό και «κατά το δοκούν».

Σήμερα τα χρόνια της πανδημίας, το κράτος, αφού έδωσε ότι είχε και δεν είχε στα κρατικά ταμεία για να στηρίξει τους πολίτες και αφού άνοιξε την πόρτα για νέα μνημόνια, «στέγνωσε» και πρέπει από κάπου να βγάλει τα σπασμένα – άλλωστε πως θα πληρωθούν τόσοι κηφήνες γύρω από τον κάθε υπουργό και παρατρεχάμενο;

Έτσι λοιπόν με αυτό το σκεπτικό, το κράτος πρέπει να ανοίξει τον τουρισμό πάση θυσία. Λίγη σημασία έχει αν τον Οκτώβριο ξαναγυρίσουμε στα ίδια.

Ένα μεγάλο  λάθος των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση που  εμφανίζεται τώρα στα δύσκολα.

Πανδημία και η μόνη σωτηρία για την οικονομία είναι ο τουρισμός.

Ένας λαβωμένος τουρισμός σε όλον τον κόσμο και αφελώς η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι επισκέπτες ελέω τουρισμού, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ελλάδα.

Αμ δε.

Οι Ευρωπαίοι δεν είναι σαν τους Έλληνες. Πρώτα θα νοικοκυρέψουν τις οικονομίες τους και μετά θα δώσουν χείρα βοηθείας στην τουριστική Ελλάδα.

Το θέμα λοιπόν το έχουν οι Έλληνες πολίτες.

Διότι αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και στα κρατικά ταμεία κατοικοεδρεύσουν για το καλοκαίρι του 2021,  νυχτερίδες και αράχνες, όπως λέει το άσμα, τι θα γίνει; Πώς θα την βγάλουν οι Έλληνες Πολίτες τον χειμώνα του 2021 – 22; Θα μπει κεφαλικός φόρος για να περνάει καλά η νομενκλατούρα;

Και εδώ λοιπόν είναι το λάθος στήσιμο της οικονομίας και όσο γρήγορα το πάρει χαμπάρι η πολιτική ελίτ που παροικεί στους γυάλινους, χρυσοπληρωμένους, από τους φόρους, πύργους, τόσο καλλίτερα.

Το φωνάζουμε εδώ και χρόνια.

Αλλάξτε παραγωγικό μοντέλο, στηρίξτε τους πολίτες να μπούνε στην παραγωγική διαδικασία… Διαφορετικά σε κάθε πανδημία θα κλαίμε οι πολίτες την μοίρα μας και η «σαλονάτη» πολιτική ελίτ, θα τρώει τις σάρκες μας, κάνοντας τον δικό τους αγώνα για εμάς, χωρίς εμάς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ