Δήμος Μύκης: Πυροσβεστικό κλιμάκιο «γιοκ» – Σίγουρα θα εξετασθεί το θέμα αν …  καούν ζωντανοί λίγοι ακόμα(;)

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΕΚΠΑΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

Όχι στην σύσταση Πυροσβεστικού κλιμακίου στον δήμο Μύκης είπε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Μπαράν βουλευτή Ξάνθης με το ΚΙΝΑΛ.

Οι δικαιολογίες που παρουσιάζει το Πυροσβεστικό Σώμα για την μη σύσταση Πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης είναι λίγο πολύ γνωστές με κύρια την έλλειψη κονδυλίων – άραγε σε τούτον το τόπο η πολιτεία πόσο κοστολογεί την ζωή των πολιτών; – και την επαρκή  κάλυψη από την τοπική και περιφερειακή Π.Υ. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον δήμο Μύκης,  δεν θα γίνει αλλά,  την επόμενη φορά θα τεθεί προς εξέταση.

Στην απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γίνεται σαφή αναφορά ότι ο Νομός Ξάνθης με την κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το κλιμάκιο στην Βιομηχανική Ζώνη και το κλιμάκιο στην Σταυρούπολη καλύπτεται επαρκώς.

Αν καίγονται άνθρωποι γιατί είναι δύσβατη η περιοχή και καθυστερούν τα πυροσβεστικά οχήματα, αυτό βεβαίως, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλια και σαφώς δεν αφορά μόνο τον ορεινό και δυσπρόσιτο δήμο Μύκης, αλλά πάρα πολλούς δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και περίπου έτσι αντιμετωπίζεται σε γενικές γραμμές από την πολιτεία το όλο θέμα, προτάσσοντας την οικονομική στενότητα.

Δυστυχώς για τον πολίτη μία οικονομική στενότητα που οι ίδιοι οι πολιτική οδήγησαν.

Αυτή την στιγμή, ο πολίτης στερείται ακόμη και την ασφάλειά του, γιατί κάποιοι πολιτικοί, καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του, έφαγαν τα λεφτά που πλήρωνε με τον ιδρώτα του σε φόρους, για να γυρίσουν σήμερα να του πούνε ότι επειδή εμείς σου καταχραστήκαμε τα χρήματα που πλήρωνες σε φόρους,  μπορεί και να καείς γιατί δεν διαθέτουμε κονδύλια για πιο πολλά πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες.

 

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ;

 

Είναι ένα θέμα που παλαιότερα είχαμε θίξει όταν και πάλι σε δύσβατη περιοχή των ορεινών της Ροδόπης, κάηκε άνθρωπος και το ξαναφέρνουμε στο προσκήνιο με αφορμή την πυρκαγιά  που στάθηκε η αφορμή να καεί ζευγάρι υπερηλίκων στο χωριό Σάτρες του δήμου Μύκης όπου ίσως, αν υπήρχαν εκπαιδευμένοι πολίτες στην βάση του εθελοντισμού, να έφταναν πιο γρήγορα και να βοηθούσαν – λέμε ίσως, γιατί με την πυρκαγιά ποτέ δεν ξέρεις.

Την φωτιά πρέπει να την προλαβαίνεις στο πρώτο λεπτό μετά είναι αργά…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ