Πλήγμα για την Ξάνθη η παραίτηση του γιατρού Β. Παπαδόπουλου

Η παραίτηση του γιατρού Β. Παπαδόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, ήταν ένα πλήγμα που δέχθηκε το πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τις τύχες των Ξανθιωτών εδώ και 30 χρόνια.

Η παραίτηση του έντιμου γιατρού Β. Παπαδόπουλου απέδειξε ότι το πολιτικό σύστημα και ο πυρήνας της λογικής των διοικούντων την πόλη,  είναι μία συμπαγής μάζα και έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, όπου φωνές σαν του Παπαδόπουλου να μην ακούγονται, να στραγγαλίζονται και να πετιούνται έξω από αυτό το ολιγομελές σχήμα, ορατό ή αόρατο.

Μετά την παραίτηση Παπαδόπουλου, δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, το σύστημα που ορίζει τις τύχες των Ξανθιωτών, συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του χωρίς να ματώνει.

Ο έντιμος λόγος και η έντιμη στάση  πολιτών όπως ο Β. Παπαδόπουλος, φθείρουν σιγά σιγά την αυταρχική και καλά «μαντρωμένη» συντεχνία και θέλει χρόνο η συμπεριφορά των έντιμων φωνών, για να σπάσουν αυτήν την πολιτική σφίγγα που διαφεντεύει την Ξάνθη, ερήμην των Ξανθιωτών.

Με αυτή την σκέψη εκτιμούμε ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν έρεπε να παραιτηθεί.

Θα μπορούσε να ανασυντάξει τις δυνάμεις του ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και να πολεμήσει από μέσα το θεριό.

Ίσως δεν ήθελε να καταχραστεί την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του και παραιτήθηκε εντελώς δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επόμενο της παράταξης να συνεχίσει το έργο του.

Πληροφορίες λένε ότι αυτό το σύστημα μέχρι το 2023 θα προσπαθήσει μα  αποδομήσει τον εκτός πολιτικής πλέον Β. Παπαδόπουλο για να μην μπορέσει το 2023 να κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και με την δύναμη των 1000 προσωπικών σταυρών που πήρε, να φέρει καίριο πλήγμα σε ένα πολιτικό σύστημα που κάνει πάρτι με τα χρήματα των δημοτών.

Είναι βέβαιο ότι ο γιατρός, πολύ πριν τις εκλογές του 2023 θα κάνει την πολιτική του κίνηση.

Μου λένε ότι είναι αποφασισμένος να χτυπηθεί στα ίσα και με ίσους όρους το 2023, με το φαύλο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει την πόλη.

Σε αναμονή τα σπουδαία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ