Πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα το βρούμε μπροστά μας;

Όποιος πιστεύει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απλά ένα … πιστοποιητικό, όσο και αν δεν πιστεύει σε ιστορίες συνομωσίας, θα το βρει θέλει δεν θέλει μπροστά του.

Βασικά αυτό που ενισχύσει το γεγονός ότι χωρίς αυτό δεν θα μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή αεροπορικά και διόλου απίθανο ακτοπλοϊκά ταξίδια, είναι το σκοτάδι που έντεχνα, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση άφησε να αιωρείται γύρω από αυτό.

Τι θέλω να πω.

Η όχι ξεκάθαρη θέση για την χρήση του από την πλευρά της κυβέρνησης είναι … ξεκάθαρο ότι η θέσπιση του δεν είναι καθόλου αθώα.

Επίσης, αυτό που ενισχύει την σκέψη ότι αυτό το «χαρτί» θα το βρούμε μπροστά μας είναι ότι η μέχρι τώρα συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών και ακόμα και του ιδίου του κ. Πρωθυπουργού στα θέματα covid ήταν αλλοπρόσαλλη.

Με λίγα λόγια, εκτιμούμε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι και τόσο αθώο όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση.

Διαφορετικά γιατί να το θεσπίσει. Υπάρχουν όλες οι λίστες εμβολιασμού στην διάθεση της πολιτείας για να ελέγξει ανά πάσα στιγμή ποιοι έκαναν και ποιοι δεν έκαναν το εμβόλιο, γιατί λοιπόν να μοιράσουν για μία ακόμη φορά την κοινωνία στα δύο;

Γιατί λοιπόν να δημιουργηθούν δύο κοινωνικές ομάδες;

Γιατί να υπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι;

Ποιος ο σκοπός;

Γιατί λοιπόν οι πολίτες δεν  επιτρέπεται να εμβολιασθούν αν το επιθυμούν ή όχι αν δεν το επιθυμούν;

Και αυτή τη φορά η ατομική ευθύνη του καθενός πήγε περίπατο;

Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ