Μπόνους από τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη στους εκπαιδευτικούς; Και αύριο Τετάρτη κλειστά τα σχολεία

ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩ ΛΟΓΩ … ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

Τελικά ο Μ. Τσέπελης και οι συν αυτώ δεν χάνουν ευκαιρία να λειτουργήσουν πολιτικάντικα.

Προφανώς επειδή η προχθεσινή απόφαση του δημάρχου για κλείσιμο των σχολείων προ υπάρχουσας αυτής του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου, επικρίθηκε από μερίδα του τύπου, σήμερα ο δήμαρχος ήρθε απλά να μας θυμίσει τον παλιό γνωστό Τσέπελη ο οποίος δεν χάνει καμία ευκαιρία να πουλήσει πολιτικάντικη «εκδούλευση» στους εκπαιδευτικούς.

Μπορεί σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία να πιάσει πάτο αφου θα δείχνει από -9 έως και -2 όμως αυτό δεν δικαιολογεί κλειστά σχολεία αφου τα χιόνια, τουλάχιστον μέσα στην πόλη έλυωσαν και ότι έμεινε στους πεζοδρόμους με την σημερινή ηλιοφάνεια θα λειώσει.

Ίσως σε κάποια χωριά της Σταυρούπολης να υπάρχει θέμα αλλά μέσα στην πόλη;

Μήπως ήταν προτιμότερο εκεί που έχει πιάσει πάγο να πάνε τα συνεργεία του δήμου να ρίξουν αλάτι για να ξεπαγώσουν;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α Π Ο Φ Α Σ Η (92 )

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παραγρ. 4 εδαφ. 27 για τις πρόσθετες αρμοδιότητες των

Δήμων του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης

Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης”

  1. Τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης υπάρχουν συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας για τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό κυρίως λόγω παγετού.
  2. Την υπ αριθ.πρωτ. ΑΔΠΠ 36228506/14.02.2021(ΑΔΑ: 61ΤΗ7ΛΒ-Φ39)Απόφαση

Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΠΑΜΘ την Δευτέρα 15/02/2021 λόγω έκτακτων συνθηκών και το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Περιφερειάρχη για την παράταση της

διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων για τις 16/2/2021

4.Το γεγονός ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9- 2020.

  1. Τις προφορικές εισηγήσεις των προϊσταμένων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη συνέχιση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας καιΒ/βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων καιρικών συνθηκών και ιδίως του παγετού, που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης

Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης