Δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Το «Βατερλό» της πολιτικής

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ  ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ»;

Είναι κίνηση πολιτικής τακτικής; Υποχώρηση,  αναδιάταξη των δυνάμεων και επίθεση το 2023;

 

Όλοι οι Ξανθιώτες γνωρίζουν ότι την τελευταία χρονική περίοδο το δημοτικό συμβούλιο δεν παράγει πολιτικές, δεν παράγει κάτι θετικό – το παραμικρό – για τους δημότες, εκτός από το «βόλεμα» προσώπων και  καταστάσεων.

Όμως το βράδυ της Δευτέρας απλά, το δημοτικό συμβούλιο επιβεβαίωσε αυτό που προαναφέρθηκε. Δηλαδή την μη παραγωγή πολιτικούς έργου.

Το βράδυ της Δευτέρας στην διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ξάνθης παίχτηκε ένα θέατρο του παραλόγου που είχε σαν επωδό την παραίτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης του Γιάννη Παπαχρόνη, λόγω ακριβώς αυτής της μη παραγωγής έργου προς όφελος των δημοτών.

Η δήλωση του προέδρου της παράταξης τα λέει όλα και μέσα της έκρυβε την πίκρα και την απογοήτευση για την εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο το οποίο όπως ο ίδιος ο πρόεδρος σημείωσε δεν λειτουργεί προς όφελος των δημοτών αλλά ασχολείται με αλλότρια.

Το παρασκήνιο που προσπαθούν να προβάλλουν πολιτικοί αντίπαλοι της παράταξης του έντεχνα, μάλλον καταρρέει λόγω της ομοψυχίας της παράταξης και της κοινής σιγής «ασυρμάτου» από όλα τα μέλη.

Μία ομοψυχία που προς το παρών φαίνεται να υπάρχει. Ένα παρασκήνιο που προς το παρών δεν φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά και σίγουρα ο καιρός θα δείξει τι πραγματικά ήταν αυτό που οδήγησε την παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη στην παραίτηση από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα πρέπει να καταγραφεί το γεγονός ότι η παράταξη είχε την δική της λογική και ανεξάρτητη πορεία απέναντι σε μία ηγεσία και ένα πολιτικό σύστημα έξω από τις αρχές και τις λογικές των μελών της «Αγάπης για την Ξάνθη μας».

Δυστυχώς για την Ξάνθη, το σύστημα κατάφερε να αποθαρρύνει και να απογοητεύσει διαφορετικές φωνές από τις υπάρχουσες.

Ελπίδα όλων είναι τα μέλη της παράταξης να το ξανασκεφτούν και να μην αφήσουν απροστάτευτους τους Ξανθιώτες στο στόμα του λύκου και ενός πολιτικού συστήματος που τρώει τις σάρκες των δημοτών και ρημάζει το όραμα των νέων πολιτικών.

Γιάννη Παπαχρόνη μην παραιτείσαι.

Μην στερείς από τους Ξανθιώτες μία διαφορετική φωνή που μπορεί κάποιοι να μην συμφωνούν, αλλά αυτή η φωνή δεν παύει να είναι μία διαφορετική φωνή.