‘Πόρτο Λάγος. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Συνομιλώ με κατοίκους και εργαζόμενους εκεί. Εκφράζουν την αγωνία τους. Τα προβλήματα πολλά και πολύπλευρα. Οι ανάγκες μεγάλες πλέον. Οι δυνάμεις του τόπου χρειάζεται να συνεργαστούν, δεν αρκεί ένας. Σε αυτό το πλαίσιο η άμεση και ουσιαστική συνδρομή της Περιφέρειας απαραίτητη πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
Ο προβληματισμός μεγάλος για δεκάδες οικογένειες που έχουν εισόδημα από την αλιεία, από την τροφοδοσία και συντήρηση επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών, από την διακίνηση προϊόντων, από τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που εργάζονται γύρω από το λιμάνι. Χρειάζονται σοβαρά λιμενικά έργα και ανανέωση εξοπλισμού.
Τα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας φαίνεται ότι βρίσκουν το δρόμο τους, αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία του Πόρτο Λάγος. Εμπορικά ακόμη έχει τη χρησιμότητα του. Εκτός εάν εμείς το αφήσουμε στην τύχη του και δεν υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που το διοικούν και δουλεύουν για αυτό. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την βιωσιμότητα του, οι εξελίξεις τρέχουν και οι επιλογές που γίνονται τώρα, αφορούν τις επόμενες δεκαετίες και δεν αλλάζουν. Ο καθένας από εμάς οφείλει να εργαστεί για τον τόπο του, κάτι που αλλού το κάνουν με επιτυχία, ας μην μείνουμε πίσω στη Ξάνθη μας. Συνεπώς η Περιφέρεια οφείλει να παρέχει ουσιαστική στήριξη, να ενδιαφερθεί και να το δείξει έμπρακτα και όχι απλά με λόγια και επισκέψεις χωρίς αντίκρισμα. Πρέπει να χρηματοδοτήσει άμεσα μελέτες, εξοπλισμό και έργα.”
Αντιπλημμυρικά λίγο φουσκωμένη η πληροφόρηση από την Περιφέρεια, 
”Διαβάζω διοχετευμένη, από ”κύκλους της Περιφέρειας”, πληροφορία στον τύπο ότι στην ΠΕ Ξάνθης ”υλοποιούνται” (όπως λέει) έργα αντιπλημμυρικά ύψους 15 εκ ευρώ!!! Αν γυρίσετε όλο το Νομό Ξάνθης ούτε 5 εκ ευρώ δεν θα δείτε να ”υλοποιούνται” και αυτά είναι έργα που έχουν ξεκινήσει προ ετών.
Ευτυχώς φέτος ήμασταν τυχεροί εδώ στη Ξάνθη και δεν είχαμε έντονες βροχοπτώσεις αλλιώς …
Ακόμη και με τις λίγες, είδαμε φαινόμενα με ζημιές σε διάφορα σημεία, ακόμη και στο Νέστο όπου έσπασαν αναχώματα και έτρεχαν να τα ”μπαλώσουν”. Αναχώματα που έχουν δεκαετίες να δεχθούν σοβαρές, με συγκροτημένο σχέδιο, επεμβάσεις ενίσχυσης με κίνδυνο μεγάλης ζημιάς εάν υπάρξουν πραγματικά έντονες βροχοπτώσεις.
Από την άλλη, πολλές φορές ενημερώσαμε και προτείναμε, οι υδάτινοι πόροι όπως ο Κόσυνθος, ο Λασπίας και άλλοι, θα πρέπει να δεχθούν αντιπλημμυρικές επεμβάσεις αλλά με παράλληλη φροντίδα για την αρδευτική βελτίωση των περιοχών που διέρχονται καθώς και μέριμνα για τη διαχείριση ων φερτών αδρανών υλικών. Κάτι που δεν συμβαίνει στη Ξάνθη. Συμβαίνει σε αρκετές άλλες περιοχές όπως στη Θεσσαλία και δεν είναι ιδέα μας αλλά οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση την κοινή πολιτική για τα αγροτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Θα έπρεπε να εφαρμόζεται όμως κάποιοι μάλλον το αγνοούν ή απλά δεν θέλουν να το σκέφτονται γιατί τους δυσκολεύει.
Έτσι λοιπόν όχι μόνο με αυτά τα έργα δεν βελτιώνεται και η αρδευτική ικανότητα αλλά με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις (θα απομακρυνθεί ο αναβαθμός του Πολυσίτου, όπως επίσημα μας ενημέρωσε η Περιφέρεια δια μέσω της δ/νσης τεχνικών έργων της ΠΕ Ξάνθης), θα έχουμε και μείωση της ποιότητας άρδευσης!!!
Αυτά τα ωραία λοιπόν και ας μην αναφερθώ και πάλι στους πολύπαθους αναδασμούς, που όλοι τους, αντιμετωπίζουν ζητήματα και ταλαιπωρούν τους αγρότες μας.”