Τι γίνεται με τα σχολεία; Ποιος θα ενημερώσει τους γονείς;

Τελικά φτάσαμε στο σημείο να λαμβάνονται αποφάσεις για το άνοιγμα ή το κλείσιμο των σχολείων χωρίς να γνωρίζει κανένας πότε, γιατί και πώς θα πορευτούν τα παιδιά μας στα σχολεία και στο μέλλων τους.

Παρόλες τις ανησυχίες των γονιών, η εικόνα είναι θολή, παρόλο την έξαρση των κρουσμάτων και την σκέψη της κυβέρνησης για γενικό λοκ ντάουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση με απόφαση της κρατά τα σχολεία ανοιχτά με άμεσο κίνδυνο της έκθεσης τους στον επικίνδυνα μεταλλασσόμενα ιό.

Στον αντίποδα χάνονται ζωές παιδιών στα νοσοκομεία και η ασθένεια αγγίζει όλο και περισσότερους μαθητές.

Άραγε τι ακριβώς περιμένει η κυβέρνηση;

Παράλληλα, υπάρχουν μαθητές της τρίτης Λυκείου οι οποίοι έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές εξετάσεις που συνεχίζουν δια ζώσης ή με τηλεκπαίδευση την διδακτέα ύλη με ότι αυτό συνεπάγεται για το αποτέλεσμα της τελικής τους προσπάθειας στις πανελλαδικές.

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα γυμνάσια ανοιχτά χωρίς να έχει ληφθεί καμία μέριμνα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και το Υπουργείο Παιδείας ασχολείται με το αν θα βάλλει ή όχι την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Σαφώς και είναι ένα θέμα όμως εν μέσω πανδημίας; Δεν προηγείται το θέμα της υγείας των μαθητών και σπουδαστών;

Δεν προηγείται η υπεύθυνη ενημέρωση των γονιών;

Ή δεν ενδιαφέρει το πολιτικό σύστημα που παίζει κορώνα γράμματα την υγεία των παιδιών κατ επέκταση των οικογενειών και τον δασκάλων;

Διότι άλλα λένε οι υπεύθυνοι το πρωί, άλλα διοχετεύουν μέσα από τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια τους το μεσημέρι και άλλες οι αποφάσεις λαμβάνονται το βράδυ.

Επιτέλους μιλάμε για πολίτες που επέλεξαν μία κυβέρνηση για να τους λύσει προβλήματα και όχι να τους δημιουργήσει.

Τελικά πώς προστατεύεται ο θεσμός της οικογένειας;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ