ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ – ΝΑΤΑΣΑ ΓΚΑΡΑ: ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

 

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και η Νατάσα Γκαρά, Βουλευτής Έβρου και αναπλ. Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, δήλωσαν για τον άδικο θάνατο του αρχιπυροσβέστη, Γ. Ζαφειρόπουλου:

«Το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα θρηνεί την απώλεια ενός μέλους του, που έχασε τη ζωή του, εν ώρα καθήκοντος, εκτελώντας το σημαντικό και βαθιά κοινωνικό του έργο. Συλλυπητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα και την οικογένεια του εκλιπόντος αρχιπυροσβέστη, που έχασε άδικα τη ζωή του σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, στην προσπάθεια διάσωσης, λόγω πλημμυρικών ακραίων φαινομένων στην περιοχή.

Θεωρούμε, ότι η ΕΔΕ που διετάχθη από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, θα ρίξει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του πυροσβέστη.

Η δε Πολιτική Προστασία, θα αναλάβει τις ευθύνες της, σχετικά με τις πολιτικές Πρόληψης και βραχείας αποκατάστασης, καθώς ανάλογο  πλημμυρικό φαινόμενο στην εν λόγω περιοχή, παρουσιάστηκε εδώ και ένα μήνα περίπου.

Η εφαρμογή πολιτικών Πρόληψης και βραχείας αποκατάστασης, με τον ανάλογο επιχειρησιακό σχεδιασμό και με την ανάλογη εκπαίδευση των πυροσβεστών, στις σύγχρονες συνθήκες της σφοδρότητας και συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».