Οδυσσέας Βουρβουκέλης Οινοποιός – Περιφερειακός Σύμβουλος

Στο τεύχος Φεβρουαρίου του Αγορά… ζω Θράκη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τους επιχειρηματίες της Θράκης που έγιναν πολιτικοί και όχι το αντίστροφο που έχει να κάνει με τους επαγγελματίες πολιτικούς – Οι επαγγελματίες, αφού πέτυχαν στον επαγγελματικό τους τομέα και άρα ξέρουν πώς βγαίνει το «ψωμί» και άρα ξέρουν να σέβονται το ιδρώτα του λαού που πληρώνει φόρους. Στην συνέχεια, οι πετυχημένοι επαγγελματίες,  θέλοντας να στηρίξουν την κοινωνία, ασχολήθηκαν με την πολιτική.

Αυτός είναι και ο λόγος που ασχοληθήκαμε με τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη οινοποιό – Περιφερειακό Σύμβουλο.

Ένα επιχειρηματία πολιτικό και όχι έναν επαγγελματία … πολιτικό.

Γεννημένος στη Θράκη, το 1985, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, βρέθηκε από μικρός να παρατηρεί τα αμπέλια που είχε φυτέψει ο αείμνηστος πατέρας του, γιατρός – γυναικολόγος, Νίκος Βουρβουκέλης, κάνοντας το όραμά του για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού οινοποιείου στην Ξάνθη, πραγματικότητα.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, ως Γεωπόνος – Τεχνολόγος, έφυγε για τη Γερμανία όπου παρακολούθησε ανάλογα με την ειδικότητά του μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Heilbronn.

Η επιστροφή του στην Ξάνθη το 2009 σηματοδότησε την έναρξη της εντατικής ενασχόλησής του με τα αμπέλια και το οινοποιείο. Ανέλαβε άμεσα την ευθύνη για την αμπελοκαλλιέργεια και παράλληλα μαζί με τον αδελφό του Γιώργο, φρόντισαν να αναπτύξουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό το δίκτυο πωλήσεων για τους οίνους του Κτήματος Βουρβουκέλη.

Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ακολουθώντας τον δρόμο που του έδειξε ο πατέρας του, δεν παραλείπει να ασχολείται έμπρακτα και ιδιαίτερα ενεργά με τα κοινά και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δράση στους τομείς της τέχνης, του αθλητισμού αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους παρέχοντας βοήθεια τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Πέραν της εμπειρίας του στο επιχειρηματικό πεδίο, όπου ως επαγγελματίας γνωρίζει και αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, έχει μπει ήδη στην ενασχόληση με τα κοινά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην καθημερινότητα του πολίτη.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος.

Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης είναι παντρεμένος με την Έλλη Ορφανίδη και έχουν τρία παιδιά την Αναστασία τον Νικόλα και την Νεφέλη.