Οι σοφολογιότατοι Ξάνθης και Διδυμοτείχου παρεξήγησαν την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου που έκανε αναφορά στο ισλάμ που κατέλαβε την Πόλη και επιδόθηκε σε αίσχη.

Με αφορμή τις δηλώσεις των μουφτήδων Ξάνθης και Διδυμοτείχου, αναφορικά με την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου στο ισλάμ που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, ουδεμία σχέση έχουν αυτά που ειπώθηκαν από τον ίδιο με την μειονότητα της Θράκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκάθαρα μίλησε για το ισλάμ που άλωσε την Πόλη.

Είναι βέβαιο ότι οι δύο σοφολογιότατοι Ξάνθης και Διδυμοτείχου, παρεξήγησαν την αναφορά του Αρχιεπισκόπου στο ισλάμ.

Ακούσαμε με προσοχή της δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου οι οποίες αναφέρθηκαν στο Ισλάμ που άλωσε την Πόλη που στο όνομα του ισλάμ ρήμαξαν την Πόλη και τον Χριστιανισμό.

Το ισλάμ της άλωσης της Κωνσταντινούπολη όπου ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ξεκάθαρη αναφορά για την συμπεριφορά του Μωάμεθ του πορθητή, ο οποίος κατά την άλωση, έκανε πλείστα όσα αίσχη στον τότε χριστιανισμό.

Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου αφορούσε εκείνη την περίοδο και ουδεμία σχέση έχει με την μουσουλμανική θρησκεία και τους μουσουλμάνους της Θράκης. Άρα κακώς οι σοφολογιότατοι Ξάνθης και Διδυμοτείχου, εξέλαβαν την αναφορά του Αρχιεπισκόπου ως προσβλητική και βάλλουσα κατά των μουσουλμάνων της Θράκης.

Καλόν θα ήταν να μην ανοίγονται τέτοια θέματα, γιατί οι ακραίοι ισλαμιστές και οι δήθεν «προοδευτικοί» της Ελλάδος που βιάστηκαν μέσω των εφημερίδων τους να χαρακτηρίσουν ίσως «ακραίο» τον Αρχιεπίσκοπο,  θα βρούνε την ευκαιρία να σπείρουν με τις συμπεριφορές τους το μίσος, ενάντια στην κοινή ειρηνική πορεία των Θρακιωτών Ελλήνων πολιτών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων