Συναγερμός έχει σημάνει στον νομό Έβρου μετά το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Με την βροχή να συνεχίζεται, αν και όχι τόσο έντονη όσο εχθές, η  κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη.

Τα ορμητικά νερά μάλιστα παρέσυραν νωρίτερα φορτηγάκι στην Γέφυρα του Μαϊστρου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ποταμός Μαίστρος έχει φουσκώσει και έχει υπερχειλίσει σε σημείο όπου κάλυψε γεφυράκι που ένωνε τις δύο πλευρές τις περιοχής.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας σάρωσε ολόκληρο το νομό Έβρου, που μετατράπηκε σε ένα απέραντο ποτάμι.

Μαθητές στον Απαλό μεταφέρθηκε με μπουλντόζα σε ασφαλές σημείο, καθώς το σχολείο πλημμύρισε από την έντονη βροχόπτωση.

Έγιναν απεγκλωβισμοί παιδιών και από σχολεία, το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλά νερά και μέσα στους οικισμού. Έχουν δημιουργηθεί κυριολεκτικά τρείς χείμαρροι μέσα στους οικισμούς, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Σπίτια στον οικισμό Μεγάλο Δέροιο στο Σουφλί πλημμύρισαν με αρκετούς κατοίκους της περιοχής να βρίσκουν καταφύγιο ακόμα και στην εκκλησία. Πλημμυρισμένα σπίτια είχαμε και στο χωριό Κορνοφολιά.

Έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια του υπερήλικα άτομα, διότι είχαν πλημμυρίσει. Περίπου 11 οικογένειες στο Μικρό Δέρειο, τέσσερις από την Λυκόφη, τρείς από τον Προβατώνα και από την Κορνοφωλιά το ίδιο, διευκρίνισε ο Δήμαρχος Σουφλίου.

Σπίτια, αυλές και δρόμοι στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης πλημμύρισαν από τους ορμητικούς χειμάρρους που δημιουργήθηκαν στην περιοχή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Όλα τα ποτάμια του νομού, φούσκωσαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. H πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας, στο χωριό Λοφάριο.

Επιχειρήσεις έγιναν και στον δρόμο Σερρών – Νεοχωρίου που «πνίγηκαν» από τα ορμητικά νερά.

Μεγάλοι όγκοι νερού έκοψαν στη μέση το οδικό δίκτυο, παγιδεύοντας τα διερχόμενα οχήματα. Χτυπημένες ήδη από την κακοκαιρία της 4ης Ιανουαρίου, περιοχές των Σερρών τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Απειλητικά ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού στη γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα.

Στην περιοχή βρέχει αδιάκοπα για περισσότερες από 36 ώρες. Μεγάλες ποσότητες νερού και φερτά υλικά έχουν απλωθεί σε όλο το μήκος της κοίτης του ποταμού στο σημείο όπου 5 χρόνια πριν είχε καταρρεύσει η παλιά γέφυρα.

Ανεμοστρόβιλοι και έντονη βροχόπτωση χτύπησαν και την Ήπειρο.

Μάλιστα λόγω των ισχυρών ανέμων, νταλίκα ντελαπάρισε στην Εγνατία Οδό λίγο πριν τη σήραγγα Ανηλίου.

ΠΗΓΗ:ENA CHANEL