Επικοινωνία Μυταράκη με πρόεδρο ΕΑΑΣ Σταύρο Κουτρή.

Ο κ. Μυταράκης προφανώς έχει άγνοια για το τι σημαίνει ο Έβρος στα Θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή του παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης, όπου αναφέρονται λεπτομερώς οι δράσεις της Ένωσης και η επικοινωνία του προέδρου κυρίου Κουτρή με τον κ. Μυταράκη αναφορικά με την θέσει των Αποστράτων Αξιωματικών στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Ορεστιάδας.

Σύμφωνα πάντοτε με την Ένωση Αποστράτων, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μυταράκης δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται για νέα δομή αλλά για εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας δομής.

Άραγε ποιος μπορεί να εμπιστευθεί έναν Υπουργό που βάζει πιο μπροστά τους λαθρομετανάστες από την Εθνική Ασφάλεια και το λέμε αυτό γιατί και την ελάχιστη Εθνική συνείδηση να διαθέτει κάποιος, δεν τοποθετεί τους λαθρομετανάστες που έχουν αποδείξει στα γεγονότα του Μαρτίου 2020 ότι εκτελούν τυφλά τις εντολές του καθεστώτος Ερντογάν.

Δεν βάζεις τον εχθρό σου πίσω από την πλάτη σου  ούτε για αστείο και ειδικά στον Έβρο.

Η μέχρι τώρα πορεία του κ. Μυταράκη δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει ο Έβρος για την Εθνική Ασφάλεια και αντιμετωπίζει «πολιτικάντικα» το όλο θέμα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σας γνωρίζουμε οτι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με μεγάλη ευαισθησία στα Εθνικά Θέματα εξέδωσε στις 7 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση σχετική με την επέκταση της υφιστάμενης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους.

 

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αυτής ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής συνέταξε και απέστειλε επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του

Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αντέδρασε άμεσα και το ίδιο απόγευμα σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα δεσμεύθηκε ότι δεν θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας, αλλά θα γίνει επέκταση του υφισταμένου από 2016 Κέντρου Καταγραφής, ώστε σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις να μπορούν να καταγραφούν με ασφάλεια μεγαλύτερες αφίξεις από το συνηθισμένο που πιθανόν να δεχόταν η περιοχή. Δέχτηκε δε να αποστείλει εγγράφως αυτές τις θέσεις και συνημμένα παρουσιάζεται η σχετική επιστολή.

 

Το μεταναστευτικό είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και από ανθρωπιστική αποστολή κατάντησε πρόβλημα ασφαλείας με επιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Οι θέσεις της ΕΑΑΣ είναι καταγραμμένες στην επιστολή και θα παρακολουθεί το θέμα με μεγάλη προσοχή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όχι στην Κερκόπορτα στον Έβρο!

 

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επέκτασης της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές.

 

Δίπλα στα σύνορα, με την επιθετική Τουρκία και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μόλις πριν από ένα χρόνο η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων,  όπου θα ζει και θα κινείται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Δεν είναι επιτρεπτό να ανοίγεται “Κερκόπορτα” στον Έβρο.

 

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους του Έβρου, δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ή επέκτασης δομών φιλοξενίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει κάθε τέτοιο σχεδιασμό.

2021 01 07 Κουτρής για Κερκόπορτα

2021 01 09 Επιστολή προς Αντιστράτηγο κ. Σταύρο Κουτρή Απάντηση από κ Μηταράκη