Κεραυνούς από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΗΜΤΟ Ξάνθης

Για άλλη μια φορά η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης, της ΝΔ, επιχειρεί να μας πείσει για το success story, όταν τα νούμερα είναι τραγικά και η συνεχιζόμενη σύγχυση της κυβέρνησης καθημερινά στοιχειώνει την Υγεία, την Οικονομία και την Κοινωνία. Κάτι άλλωστε που θα γίνει ακόμη πιο εμφανές τις επόμενες ημέρες, μετά την…ανεμελιά των Θεοφανείων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ισχυρίζεται, η ΔΗΜΤΟ, η Ελλάδα βαδίζει αγέρωχη προς την «Ελευθερία», με οργανωμένο σχέδιο εμβολιασμών, με επίσπευση των διαδικασιών, με πλήρη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων!

Έστω ότι παραβλέπουμε το γεγονός, για το αρχικό σχέδιο και την σημερινή πραγματικότητα (βλ. 2.000.000 εμβολιασμούς τον μήνα(!) και το απόθεμα των 150.000 εμβολίων που σήμερα υπάρχουν, γεγονός που σημαίνει, ότι έως το τέλος του μήνα θα εμβολιαστούν 75.000 συμπολίτες μας).

Έστω ότι παραβλέπουμε τις καταγγελίες των υγειονομικών, για την έλλειψη προσωπικού που θα στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Όμως δε μπορούμε να παραβλέψουμε τη δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού, μόλις σήμερα, «πως οι διαθέσιμες δομές, είναι ακόμα σχετικά περιορισμένες». Επισημαίνουμε. ΣΗΜΕΡΑ η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος Κ. Μητσοτάκη παραδέχεται ότι το Κράτος ακόμη είναι ανέτοιμο.

Σε ότι αφορά τώρα στη θέση της Ελλάδας, ως προς τους εμβολιασμούς, η ΔΗΜΤΟ Ξάνθης ή δεν ξέρει να διαβάζει τα δεδομένα ή το πιθανότερο, παραποιεί εσκεμμένα. Σύμφωνα λοιπόν με το Παγκόσμιο Εργαστήριο Δεδομένων που επικαλείται, η Ελλάδα πράγματι βρίσκεται στην 20η θέση. Ωστόσο ξεχνάει να επισημάνει πως η χώρας μας καταγράφεται, σε όσες έχουν πραγματοποιήσει κάτω από 10.000 εμβολιασμούς, τη στιγμή που η Βρετανία έχει ήδη προχωρήσει σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς, η Γερμανία και η Ιταλία 238.809 και 114.349 αντίστοιχα, η Πολωνία 47.600, η Πορτογαλία 16.701 και η Ρουμανία 13.242 εμβολιασμούς.

Αλλά ακόμη και στις χώρες που έχουν πραγματοποιήσει κάτω από 10.000 εμβολιασμούς, βρίσκεται πίσω από την Κροατία και την Αυστρία που έχουν πραγματοποιήσει 7.864 εμβολιασμούς η πρώτη και 6.000 η δεύτερη. Και αυτά βέβαια σε ότι αφορά μόνο στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να συστήσουμε στην ΔΗΜΤΟ Ξάνθης, της ΝΔ, πως είναι προτιμότερο να συνεχίσει με την …ανεμελιά της, παρά να επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα παραθέτοντας, υποτίθεται, στοιχεία καθώς η σωστή ανάγνωσή τους την αφήνουν έκθετη. Κι αυτό γιατί μάλλον η ίδια δεν έχει αντιληφθεί «τις ταχύτητες με τις οποίες συγκεντρώνεται, αναπαράγεται και κυκλοφορεί η πληροφορία».

Η ανεμελιά  και τα fake news, άλλωστε, ειδικότης σας!