Η απαγόρευση του εορτασμού των Θεοφανίων, το «αντάρτικο» και το «αυτογκόλ» του Μητσοτάκη

Μέσα στις απανωτές γκάφες που οδήγησαν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού είναι και το «αυτογκόλ» της σχετικής απαγόρευσης του εορτασμού των Θεοφανίων που προκάλεσε την αντίδραση της εκκλησίας και σίγουρα δεν έχει να κάνει με νίκη της ιεροσύνης αλλά με μία ακόμη γκάφα ολκής των συνεργατών και συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη που όμως πιστώνεται ο ίδιος την μία γκάφα πίσω από την άλλη στα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας.

Δυστυχώς ο Κ. Μητσοτάκης «κρεμάστηκε» στην κυριολεξία στις προτάσεις των ειδικών χωρίς ο ίδιος να λαμβάνει υπόψη του την πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος πολίτης.

Είναι γεγονός ότι η όλη διαχείριση στα θέμα της πανδημίας, της λαθρομετανάστευσης και του χειρισμού στα Ελληνοτουρκικά «γεννά» αμφιβολίες στους  κλασικούς ψηφοφόρους της ΝΔ και μετά το τελευταίο φιάσκο με τον εορτασμό των Θεοφανίων και με δεδομένη την απόφαση να μείνει κλειστή η αγορά για μία ακόμη εβδομάδα και η βεβιασμένη απόφαση να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μεγαλώνουν ακόμη την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός δεν ελέγχει τους στενούς του συνεργάτες και υπουργούς.

Θα περίμενε κανείς από έναν ορθολογιστή Πρωθυπουργό όπως είναι ο Κ. Μητσοτάκης, να ανοίξει νωρίτερα την αγορά – με δεδομένο ότι οι όποιες ενισχύσεις στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους «πέφτουν» με το σταγονόμετρο ή και καθόλου, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις αποφάσεις με φιάσκο.

Aς άνοιγε την αγορά ή έστω το click away με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και σίγουρα θα έπρεπε τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα να κρατούσε τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλειστά.

Δεν στέκει στην λογική του μέσου πολίτη να έχεις κλειστεί την αγορά για να αποφύγεις την διασπορά του ιού και να ανοίγεις τα σχολεία, βγάζοντας στους δρόμους ένα εκατομμύριο περίπου πολίτες με προορισμό τα σχολεία.

Ειλικρινά ποιος συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό και ο ίδιος με ποια λογική αποφασίζει;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ