Συνεχίζει την προκλητικότητα ο Ερντογάν – Ζητά επανάληψη του 1996 για να καθίσει με το ζόρι την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «εφ όλης της ύλης»

Ο καιρός είναι πονηρός και πολλά είναι αυτά που θα συντελέσουν για ένα θερμό επεισόδιο στα Ίμια.

Ο Ερντογάν έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και θα προσπαθήσει να τα «εξάγει» στο Αιγαίο. Η προκλητικότατες ενέργειες της Τουρκικής Ακταιορού επιβεβαιώνει τις προθέσεις του.

Η κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση της χώρας του για το ανέφικτο της γαλάζιας πατρίδας είναι σκληρή.

Η οικονομία της χώρας του συντηρείται με το Καταριανό χρήμα.

Το κενό που παρουσιάζεται στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική ευνοεί για ένα θερμό επεισόδιο στα Ίμια.

Η Μέρκελ τον Σεπτέμβριο θα αποσυρθεί από την καγκελαρία και πιθανών ο Ερντογάν να χάσει την πρωτοκαθεδρία γιατί κανένας δεν γνωρίζει αυτός ή αυτή που θα την διαδεχθεί, ανεξάρτητα από τους δελφίνους που λένε ότι η Ε.Ε. πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερο την Τουρκία στοχεύοντας στους Τούρκους ψηφοφόρους που μένουν στην Γερμανία και αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ψήφους, ένα πολύ καλό ποσοστό και ένας πολύ καλός λόγος για να «αγαπήσουν» την Τουρκία.

Άρα ο Ερντογάν ότι είναι να κάνει, θα το κάνει αν όχι τώρα, σήμερα αύριο, μέχρι την Άνοιξη πριν προλάβει ο Μπάιντεν να χαράξει την εξωτερική του πολιτική, πριν εδραιωθεί ο αντικαταστάτης της Μέρκελ και φυσικά πριν ξεκινήσει και πάλι κάποιο «γιαλαντζή» πραξικόπημα.

Αυτά από την πλευρά της Τουρκίας.

Η πολιτική ηγεσία της Χώρας σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Εθνικής Αμύνης και το ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να βρίσκεται στις επάλξεις για να μην γραφτεί ακόμη μία σελίδα ντροπής στα Ίμια όπως τον Ιανουάριο του 1996.