Μείωση δημοτικών τελών

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

Επί ώρες απασχολήθηκε το δημοτικό συμβούλιο τις προάλες για την μείωση των δημοτικών τελών όπου ξεκίνησε μία συζήτηση μακρά και χωρίς ουσία.

Το λέμε αυτό γιατί.

Οι οικονομική κατάσταση των Ξανθιωτών είναι δύσκολη και είναι αμφίβολο αν τα 15 ή τα 30 ευρώ που θα γλυτώσουν από τα δημοτικά τέλη, θα κάνουν την διαφορά στην ζωή τους.

Σίγουρα για κάποιον που περνάει πολύ δύσκολο, έστω και το ένα ευρώ έχει την δική του αξία.

Η πολύωρη συζήτηση έδειξε τουλάχιστον, σύμφωνα με τον λόγο της αντιπολίτευσης ότι είχε την δυνατότητα η δημοτική αρχή να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις των δημοτικών τελών.

Η Δημοτική Αρχή δεν το έπραξε για τους δικούς της λόγους.

Η συζήτηση κράτησε πολλές ώρες με την αντιπολίτευση να προσπαθεί να πείσει την συμπολίτευση ότι οι μειώσεις που προτείνει είναι μικρές.

Επικράτησε η απόφαση της διοίκησης και έτσι έληξε η πολύωρη συζήτηση για αυτό το θέμα αφού και μέλη της αντιπολίτευσης με «βαριά καρδιά» όπως ανέφεραν στην λογική ότι κερδίσουν οι δημότες σε αυτή την δύσκολη συγκυρία είναι καλό, ψήφισαν ναι.

Όμως, ο παρατηρητής, είδε και άκουσε ότι το δημοτικό συμβούλιο, λειτούργησε μεν στο γράμμα του νόμου και των οικονομικών δυνατοτήτων του, όμως, αυτό που άφησε στους δημότες, είναι η πίκρα, ότι όλο αυτό που συζητήθηκε, δεν έδωσε την ελπίδα ότι οι ντόπιοι πολιτικοί ταγοί, μπορούν  να λειτουργήσουν  με βάση το όραμα και την ελπίδα για το αύριο.