Οι μετεωρίτες και οι εξωγήινοι του Μ. Τσέπελη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα, το κακό τρίτωσε στην Ξάνθη μετά και την πτώση μετεωριτών που αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες είχε να γίνει από το 1818.

Όμως, μιας και μιλάμε για τα τρία κακά της μοίρας που στόχευσαν την Ξάνθη τον τελευταίο χρόνο … γιατί άραγε; Θα κάνουμε και εμείς την σχετική αναφορά μας.

Εμείς εκτός από την αναφορά του επιστήμονα κύριο Δρ Γιάννη Μπαζιώτη, επίκουρο καθηγητή Ορυκτολογίας-Πετρολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκφράζει τις επιφυλάξεις του, θα μείνουμε στα κακά της Ξάνθης και ελπίζουμε με την πτώση των μετεωριτών στην πόλη μας να μην ακολουθήσουν και οι εξωγήινοι.

Τα δύο πρώτα κακά που χτύπησαν την Ξάνθη ταυτόχρονα είναι η πανδημία και οι κακοί πολιτικοί που εκλέχτηκαν και που ορίζουν την τύχη των Ξανθιωτών.

Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά, δηλαδή η πανδημία και οι κακοί πολιτικοί του τόπου, συναντήθηκαν με την μοίρα των Ξανθιωτών, οδηγώντας την πόλη στην απραξία, την μιζέρια και το τέλμα, μας επισκέφτηκαν και οι μετεωρίτες – ελπίζουμε να μην είναι δουλειά των εξωγήινων, οπότε το πράγμα ήρθε και έδεσε και ελπίζουμε ότι αφού τρίτωσε το κακό, άλλο να μην μας εύρη.

Σαφώς και το θέμα έχει τις πολιτικές του διαστάσεις.

Με δεδομένο ότι φιλικά μέσα ενημέρωσης προς τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη ξεκίνησαν την ιστορία με τους μετεωρίτες, αυτό κάνει τον μέσο Ξανθιώτη να σκεφτεί μήπως είναι «μούφα» η ιστορία για να ασχοληθούν οι Ξανθιώτες και να ξεχάσουν τις απευθείας αναθέσεις της δημοτικής αρχής και το μοίρασμα του ιδρώτα των Ξανθιωτών σε ημετέρους και «κολλητούς».

Ο Μ. Τσέπελης δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση του δήμου με δεδομένη την απραξία του και την παρουσίαση έργων πνοής, κυρίως όμως της πολύ χαμηλής απορροφητικότητας των κονδυλίων για παραγωγή έργων.

Σίγουρα δεν θα αδικήσουμε τον προηγούμενο δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλου, ο οποίος με την όποια αντίληψη περί ανταποδοτικότητας προς τους Ξανθιώτες, άφησε μισοτελειωμένα έργα και έναν καλό κουμπαρά στο δημοτικό ταμείο της πόλης.

Ο Μ. Τσέπελης, συνέχισε τα έργα που άφησε ο Δημαρχόπουλος, τα οικειοποιήθηκε και τα παρουσίασε ως δικά του.

Όσο δε για το «κομπόδεμα» που άφησε ο πρώην δήμαρχος στα χέρια του Τσέπελη και του Φανουράκη, αυτό και άλλα πολλά από την ενίσχυση για τον covid, όπως δείχνουν τα πράγματα, έγιναν απευθείας αναθέσεις.

Το πράγμα χόντρυνε όταν μερίδα μέσων ενημέρωσης ασκούν έντονη κριτική προς τον Μ. Τσέπελη καθώς επίσης η αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις άρχισε να ζητά τον λογαριασμό των δράσεων της δημοτικής αρχής.

Στην αρχή της πανδημίας και της καριέρας του Μ. Τσέπελη ως δημάρχου, μοιράστηκαν στους ψηφοφόρους του Δροσερού σακούλες με τρόφιμα, όμως αυτό δεν ανέβασε την δημοτικότητά του.

Ακολούθησε το Αμοιρίδιο και οι δωρεές για την μετατροπή του σε νοσοκομείο, τα ασθενοφόρα χωρίς αντικείμενο και αριθμούς κυκλοφορίας, η «επιμόρφωση» των Δροσεριτών περί covid με απευθείας ανάθεση σε μία εφημερίδα που δεν εκδίδεται και ένα σάιτ που «γλύφει» τον δήμαρχο και φυσικά το περιβόητο μηχάνημα οξυγόνου στο Νοσοκομείο της Ξάνθης που χρηματοδοτήθηκε από το φιλικό προς τον Τσέπελη DEP και όσο και αν προβλήθηκε από τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης, μάλλον καταβαράθρωσε την δημοτικότητα και ενδιάμεσα οι απευθείας αναθέσεις πήγαιναν σύννεφο με αποκορύφωμα το ηλεκτρονικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό που αντί για 6.000 ευρώ ο Ασκαρίδης το πλήρωσε 21.000 και αφού έγινε ντόρος, τελικά το πλήρωσε 11.000 ευρώ περίπου σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου δυστυχώς ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον επαγγελματία, περίπου απατεώνα για να καλύψει την απευθείας ανάθεση του Ασκαρίδη ή του Μ. Φανουράκη,  μειώνοντας και άλλο την ήδη τρωτή δημοτικότητα του αρχηγού Τσέπελη.

Κάτι έπρεπε να κάνουν λοιπόν τα φιλικά μέσα ενημέρωσης για να ανεβάσουν την δημοτικότητα του αρχηγού και της νομενκλατούρας του.

Δοκίμασαν τις αγκαλιές με την μανόλια στην πλατεία δηλαδή έβαλαν τον Μανώλη να φυτέψει μία Μανόλια με φωτογραφίες, με δημοσιότητα και όλα τα φλάς στραμμένα πάνω του, αλλά, οι μέντορες που κατέγραψαν την αγάπη για το περιβάλλον, είδαν ότι οι Ξανθιώτες αδιαφόρησαν για το μεγάλο πολιτικό γεγονός φύτευσης της μανόλιας στην πλατεία.

Το γεγονός αυτό, άφησε τους Ξανθιώτες αδιάφορους μιας και ο καθένας σκέπτεται πώς θα την «βγάλει» λόγω του εγκλεισμού με το αποφασίζομε και διατάσσομε της κυβέρνησης εξ αιτίας της πανδημίας.

Αφού είδαν και αποείδαν οι «ίματς μέικερς» του δημάρχου ότι απέτυχαν στην προβολή και την ανάταση της δημοτικότητας του, τότε προφανώς ήρθε η φαεινή ιδέα σε κάποιους να φέρουν τους εξωγήινους, συγνώμη τους μετεωρίτες.

Μεταξύ μας δεν γνωρίζω αν οι εξωγήινοι, συγνώμη μετεωρίτες, έχουν σχέση με την πεσμένη δημοτικότητα του Τσέπελη, αλλά ταιριάζουν γάντι.

Καλοί οι εξωγήινοι για να ανεβάσουν την πεσμένη δημοτικότητα του Τσέπελη,  αλλά εκείνο που δεν κατάλαβε ο δήμαρχος και η νομεγκλατούρα του, είναι ότι τα προβλήματα των Ξανθιωτών, είναι άλλα και η δημοτική αρχή είναι πολύ μακριά από αυτά.

Χρόνια Πολλά.