”Γκάφα ή αδιαφορία στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης;
Στρουθοκαμηλίζουν όμως το ζήτημα είναι ότι κάποιοι συμπολίτες μας έπαθαν σοβαρές ζημιές!
Το Σαββατοκύριακο είχαμε έντονη βροχόπτωση, όχι όμως τέτοιου μεγέθους που να δικαιολογεί πλημμυρικά φαινόμενα και αστοχίες. Παρόλα αυτά έκλεισε το επαρχιακό δίκτυο σε συγκεκριμένο σημείο, πλημμύρισαν χωράφια σε διάφορα σημεία και η λίμνη Βιστωνίδα αντιμετώπισε προβλήματα. Πολίτες ζημιώθηκαν και σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνεψαν με υλικές ευτυχώς μόνο επιπτώσεις. Οι αρμόδιοι του Δήμου Αβδήρων καθαρά είπαν ότι δεν ήταν δικό τους σφάλμα αλλά της Περιφέρειας.
Είναι γεγονός ότι από το Κόσυνθο τροφοδοτούνται κανάλια προς τη Γενισέα για τις θερινές ανάγκες άρδευσης της περιοχής. Στα κανάλια αυτά εδώ και χρόνια, φρόντιζε η αντιπεριφέρεια, κατά τη χειμερινή περίοδο, να ”κλείνει τις πόρτες” και να τα συντηρεί, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Μήπως η αντιπεριφέρεια ξέχασε να κάνει τα αυτονόητα και την πληρώνουν οι πολίτες, που ταλαιπωρήθηκαν από το κλείσιμο της οδού ή τα πλημμυρισμένα χωράφια τους;
Είναι σύνηθες πλέον η περιφέρεια να θέλει να αποσιωπά σφάλματα και παραλείψεις, είναι όμως αδιανόητο να έχουν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο σε όσους τους ενημερώνουν, όταν έγκαιρα όλο αυτό το διάστημα, τους προειδοποιείς για τα επικείμενα προβλήματα, όταν τους καταθέτεις προτάσεις τις οποίες αρνούνται να συζητήσουν. Είναι κρίμα, για τον τόπο και ίσως καλό θα ήταν να σοβαρευτούν επιτέλους και να δουλέψουν για το αποτέλεσμα ώστε να μην τρέχουμε πίσω, από τις δυσάρεστες, εξελίξεις κάθε φορά. Ο πολίτης ταλαιπωρείται και δεν είναι τυχαία τα γεγονότα. Λένε πολλά αλλά στην περίπτωση τους μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, όπως χαριτωμένα μας προέτρεπε μία παλιά διαφήμιση.”