Φ. Σταυρακάρας: Δεν είναι ευθύνη του δήμου Αβδήρων. Στηρίζουμε την προσπάθεια της Νομαρχίας

 

Άμεση η αντίδραση του αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αβδήρων Φ. Σταυρακάρα, σε δημοσίευμα μας που παρουσίασε βίντεο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Κριτσίνη με πλημμυρικό φαινόμενο λόγω της έντονης βροχόπτωσης,  ο οποίος στην προσπάθειά του να προστατεύσει τους συνδημότες του από το πλημμυρικό φαινόμενο που παρουσιάστηκε στην περιοχή της Γεννησέας ανάρτησε σχετικό βίντεο, το οποίο φιλοξένησε η xanthitimes.gr με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών.

 

Στην τηλεφωνική μας επαφή με τον Φ. Σταυρακάρα ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται γιά σημείο της περιοχής της Γεννησέας που την ευθύνη έχει η Αντιπεριφέρεια και που την ώρα της τηλεφωνικής μας συνομιλίας ήταν παρούσα με σκαπτικά μηχανήματα προκειμένου να αμβλύνει το πλημμυρικό πρόβλημα.

 

Διευκρινίζεται ότι στην εν λόγω περιοχή «Σχολικό Συγκρότημα Άξιον», είναι πρόσφατος ο αναδασμός και προφανώς η μελέτη δεν προέβλεψε οδούς διαφυγής των υδάτων σε περίπτωση βροχόπτωσης.

 

Όπως και να έχει το θέμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Φ. Σταυρακάρα, η παρουσία του δήμου Αβδήρων είναι επιβεβλημένη ανεξάρτητα αν η Αντιπεριφέρεια έχει την ευθύνη αντιμετώπισης του πλημμυρικού φαινομένου.