Με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο περιγράφει την περιπέτεια της μητέρας του που νόσησε με κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, γνωστός κάτοικος της περιοχής και με δημόσια ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην στήριξη της υγείας της.

 

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Ευστρατίου, ο οποίος περιγράφει τα όσα πέρασε η μητέρα του αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

“Μετά την νοσηλεία της Μητέρας μου στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με κορωνοϊό (Covid 19) θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και όλο το προσωπικό των μονάδων covid μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη, για όλο το προσωπικό, για την άψογη και εξαιρετικά ανθρώπινη αντιμετώπιση και φροντίδα που επέδειξαν στην μητέρα μου” σημειώνει ο ίδιος.

“Ο επαγγελματισμός, το ήθος, το φιλότιμο και η αγάπη που δείχνουν καθημερινά στους ασθενείς παρά το γεγονός ότι αφέθηκαν μόνοι ουσιαστικά να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση και βοήθεια από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία ως ελάχιστη ανταμοιβή θα έπρεπε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στελεχωθούν οι μονάδες Covid με έμψυχο δυναμικό αλλά και να χορηγηθεί σε όλο το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης το επίδομα που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση σε μερίδα υπάλληλων ως Δώρο Χριστουγέννων” προσθέτει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κύριος Ευστρατίου, “οι επαγγελματίες υγείας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπερβάλλουν εαυτόν παρά την κούραση από τις αλλεπάλληλες βάρδιες και το δυσβάσταχτο φόρτο εργασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μια μια και έναν έναν ξεχωριστά τους Γιατρούς, τις Νοσηλεύτριες, τους τραυματιοφορείς, τους φύλακες και τις καθαρίστριες όλων των κλινικών που φιλοξένησαν την μητέρα μου, για το υπομονετικό, αθόρυβο και σιωπηλό έργο που νυχθημερόν επιτελούν με ήθος, ευγένεια, επαγγελματισμό και πάντα με ζεστά χαμόγελα.

Η προσφορά σας, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και αναδεικνύουν το αίσθημα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο . Να έχετε δύναμη και να συνεχίσετε να προσφέρετε με τον ίδιο ζήλο, σε πείσμα καιρών.

Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και τις προσπάθειες που καταβάλετε, σας εύχομαι ψυχική, σωματική υγεία και δύναμη, ώστε να βγείτε νικητές από την μάχη που δίνεται. Όσα “Ευχαριστώ” και να σας πω είναι λίγα. Συγχαρητήρια σε όλους σας!”.