Στήριξη στον περιφερειακό και τοπικό τύπο
    -Με τροπολογία που κατάθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής ζητείται η διετής παράταση της υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο που θεσμοθετήθηκε με την παρ. 12 του άρθρου 379 του Ν. 4412/2016 και η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2020. Η τροπολογία κατατέθηκε σήμερα εμβόλιμα στο σχέδιο νόμου «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού…»
    -Ο Βουλευτής Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν δήλωσε σχετικά: «Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί μείζονος σημασίας  για τον περιφερειακό και τοπικό τύπο τη διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα της δημοσίευσης των κρατικών καταχωρήσεων, ως τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας. Άλλωστε, ο τοπικός και περιφερειακός τύπος αποτελεί βασικό πυλώνα ενημέρωσης, επιτελώντας ουσιαστικό έργο στην πληρέστερη και αντικειμενική πληροφόρηση των τοπικών μας κοινωνιών. Οφείλουμε επομένως να στηρίξουμε την αποστολή του, ως αναπόσπαστο εργαλείο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ουσιαστική στήριξη του περιφερειακού και τοπικού τύπου στο πλαίσιο της θεσμοθέτησης ενός αξιόπιστου μηχανισμού με αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία αυτών των ενισχύσεων».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 

Στο σχέδιο νόμου  «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων»

 

Θέμα: «Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων  και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο».

 

Εισηγητική έκθεση

 

Άρθρο …

Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων  και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο

 

Με την παρούσα τροπολογία παρατείνεται για δύο χρόνια η αναστολή της κατάργηση των διατάξεων περί δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων προκηρύξεων  και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο, που θεσμοθετήθηκε με την παρ. 12 του άρθρου 379 η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

 

Τροπολογία – Προσθήκη

 

Στο σχέδιο νόμου  «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

 

Άρθρο …

Δημοσίευση δημοσίων διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο

 

Η παράγραφος 12 του άρθρου 379 του ν.4412/2016 τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:

«12. Η ισχύς της περίπτωση περίπτωσης 35 και 68, καθώς και του τρίτου εδαφίου των περιπτώσεων 31, 40, 59 και 82 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 αρχίζει την 1η Ιανουάριου 2023».

 

Αθήνα, 30-11-2020

Oι Προτείνοντες Βουλευτές

 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ

ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ