ΣΟΚ: Εργαζόμενος στο νοσοκομείο Ξάνθης, διαγνωσμένος με κορωνοιό και το νοσοκομείο δεν κάνει το τεστ στην οικογένεια του σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με το νοσοκομείο της Ξάνθης το οποίο υπό την διοίκηση της κας Ραφαέλα Ελένη δεν είναι σε θέση να προστατεύσει την δημόσια υγεία.

Ποιο συγκεκριμένα, εργαζόμενος στην δημόσια υγεία της Ξάνθης, την Κυριακή διαγνώστηκε με κορωνοιό και κλείστηκε όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας στο σπίτι με πυρετό. Όμως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η οικογένεια του η οποία ήδη παρουσιάζει συμπτώματα προσβολής από τον κορωνοιό και πρέπει σύμφωνα με το πρωτόκολλο να υποβληθούν σε τέστ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, το νοσοκομείο της Ξάνθης έχει τους ρυθμούς λειτουργίας του που επέβαλε η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Ραφαέλα Ελένη.

Ο εν λόγω εργαζόμενος στο νοσοκομείο της Ξάνθης, την Παρασκευή είχε πυρετό ενώ ήταν πρωινή βάρδια.

Την Κυριακή το πρωί, εμπύρετος πήγε στα επείγοντα.

Τα επείγοντα τον έστειλαν στο τμήμα covid, του έκαναν τεστ και βγήκε θετικός.

Στο τμήμα του covid ανέφερε ότι παρουσίασε και η γυναίκα του πυρετό και η πρώτη αδιάφορη αντίδραση από το τμήμα του covid ήταν να μεταβεί η γυναίκα του και τα δύο του παιδιά στην κινητή μονάδα που έκανε το τέστ απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ (φαντασθείτε να μην ήταν εργαζόμενος στην υγεία. Θα έστελναν την γυναίκα του, με κατά πάσα πιθανότητα προσβεβλημένη από τον κορωνοιό ίσως, στην Θεσσαλονίκη).

Η απάντηση του τμήματος covid του νοσοκομείου ήταν ότι «αυτή την στιγμή δεν μπορώ να κάνω τέστ γιατί έχω δουλειά» (θαρρείς και κάποιος έβαλε τον εν λόγω υπάλληλο του νοσοκομείου σε εκείνο το πόστο να σκάβει – φανταστείτε να ήταν κάποιος πολίτης που δεν εργαζόταν στον χώρο της υγείας συνδράμοντας στο νοσοκομείο. Θα έστελναν την οικογένεια του να κάνει τεστ για τον cobid στο Γιβραλτάρ- η περιοχή είναι τυχαία)

Αντιδρά ο εργαζόμενος και λέει στον ή στην εν λόγω υπάλληλο του covid, ότι το γρήγορο τεστ που γινόταν απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ έκλεισε η απάντηση του ή της υπαλλήλου, ήταν ότι λυπόταν αλλά εκείνη την ώρα δεν είχε την δυνατότητα να τον εξυπηρετήσει, θαρρείς και τα θέματα της δημόσιας υγείας είναι θέμα εξυπηρέτησης. Τελικά η οικογένεια του πάσχοντος από covid εργαζομένου στην υγεία δεν έκανε το τεστ – σκασίλα του νοσοκομείου Ξάνθη.

Σήμερα το πρωί (Τρίτη) επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του η κ. Κ…. Από την δημόσια υγεία η οποία είπε ότι πρέπει υποχρεωτικά όλα τα μέλη της οικογένειας του εν λόγω συντοπίτη μας να πάνε να κάνουν τεστ.

Πήγαν στις 12.30 στο νοσοκομείου προκειμένου τα μέλη της οικογένειας του να κάνουν το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ TEST σύμφωνα με την υπεύθυνη της δημόσιας υγείας.

Έφτασε η ώρα 15.30 αλλά η ουρά ήταν πολύ μεγάλη. Άνθρωποι εμπύρετοι, άνθρωποι που στο κοντινό τους περιβάλλον είχαν διαγνωσθεί με κορωνοιό, περίμεναν με τις ώρες.

Ο εν λόγο ασθενής ρώτησε τους αρμόδιους του νοσοκομείου πόσες ακόμη ώρες έπρεπε η οικογένεια του που ταλανιζόταν από τον πυρετό,  να περιμένει για να κάνει το τεστ και ο αρμόδιος γιατρός που ήταν επιφορτισμένος για να κάνει το τεστ είπε να περιμένουν και ίσως μέχρι το απόγευμα να τους έκανε το τέστ.

Εν ολίγοις, οι Ξανθιώτες,  νοσούν τες από τον κορωνοιό περίμεναν από τις 12.30 ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από το πρωτόκολλο για να κάνουν τεστ, έφτασε η ώρα 15.30 εμπύρετοι και τελικά  ίσως ο αρμόδιος γιατρός λόγω φόρτου εργασίας να τους έκανε το τεστ το βράδυ.

Άραγε, η κυρία διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης που σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι η ίδια ως ηρωϊδα μαζί με τους συνεργάτες της «πεθαίνουν» στην δουλειά για να εξυπηρετηθούν οι Ξανθιώτες, γνωρίζει ότι άνθρωποι που 99% είναι ασθενείς από covid και πρέπει να κάνουν το τεστ μετά από εντολές της διεύθυνσης υγείας της Ξάνθης, για να επιβεβαιωθούν ή όχι αν είναι πάσχοντες, στέκονται με τις ώρες και τις μέρες στην ουρά για να εξυπηρετηθούν;

Τι λύση έδωσε για αυτήν ην απαράδεκτη εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την αυτοπροβολή αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ξανθιώτες;

Αν το γνωρίζει, τι ακριβώς έκανε ως υπεύθυνη της δημόσιας υγείας στην Ξάνθη;

Ο εν λόγω παθών, εργαζόμενος στο σύστημα υγείας από το 1989 επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ όπου απλά τον πληροφόρησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε απολύτως για τις αρρυθμίες του νοσοκομείου της Ξάνθης για να καταλήξει λέγοντας. «Ειλικρινά ντρέπομαι που εργάζομαι από το 1989 στο σύστημα υγείας. Θα μπορούσαν να μου πούνε έλα σε τρείς ώρες, σε πέντε ώρες. Τουλάχιστον να μην ταλαιπωρούμε εγώ που είμαι προσβεβλημένος από τον covid αλλά ούτε και η οικογένεια μου που μέσα στον πυρετό περιμένουν να κάνουν ένα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ  από τα πρωτόκολλά τεστ και το νοσοκομείο να μην το κάνει».

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Η Δημόσια Υγεία υποχρεώνει τους πολίτες να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το τεστ για τον κορωνοιό, αλλά λογαριάζει χωρίς το … νοσοκομείο της Ξάνθης που με την συγκεκριμένη διοικήτρια θυμίζει εφτά λαλούν και τρείς χορεύουν.