Γιατί lockdown;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την σταδιακή άρση του «εμπάργκο» στις ελευθερίες των πολιτών λόγω της πανδημίας.

Επίτηδες χρησιμοποιούμε την λέξη εμπάργκο που επιβάλλουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις που διοίκησαν την χώρα και που αντί να ενισχύσουν το σύστημα υγείας οι άφρονες πολιτικές τους, το καταβαράθρωσαν αφήνοντας απροστάτευτους τους Έλληνες πολίτες. Μοιραία ο Μητσοτάκης και οι στενοί του συνεργάτες με την ανοχή των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων,  επιλέγουν την πιο εύκολη λύση,  δηλαδή το «lockdown».

Θα πρέπει να λάβουμε οι πολίτες υπόψη το γεγονός ότι σήμερα  συνομιλώντας με φιλικό πρόσωπο στην Φρακφούρτη της Γερμανίας,  πληροφορηθήκα ότι εκεί η αγορά είναι ανοιχτή, δεν υπάρχουν sms και φυσικά καμία απολύτως τρομοκρατία μέσω των δελτίων ειδήσεων που επιβάλλει η κυβέρνηση στους πολίτες μέσω της  πανελλήνιας εμβέλειας  τηλεοπτικά δίκτυα,  προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι  πολίτες και να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των επιστημόνων.

Η απάντηση στο ερώτημα γιατί το Γερμανικό κράτος το οποίο φρόντισε να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες του, δεν προχώρησε τουλάχιστον στο κρατίδιο της Φρακφούρτης σε lockdown, είναι απλή.

Το Γερμανικό κράτος ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην διοίκηση, φρόντισε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Εδώ δυστυχώς, οι κυβερνήσεις διαχρονικά, «πετσόκοβαν» τα κονδύλια – κάποιοι μάλιστα, τα πολλών δισεκατομμυρίων αξίας εμβόλια τα έστελναν στην χωματερή, και όλες οι προσλήψεις γινόταν όταν ο μπάρμπας στην Κορώνη χρειαζόταν ψήφους.

Άρα όποιος Γερμανός πολίτης αρρωσταίνει από την πανδημία είναι δικό του πρόβλημα. Όμως όταν αρρωστήσει, θα βρει νοσοκομείο ή την απαραίτητη ΜΕΘ.

Εδώ;

Δυστυχώς για τον δύσμοιρο Έλληνα φορολογούμενο, διαχρονικά οι κυβερνήσεις αποψίλωναν το δημόσιο σύστημα υγείας και όλο αυτό έσκασε στα χέρια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία προσπαθεί να επιβάλλει την ατομική ευθύνη με πρόστιμα, με πλύση εγκεφάλου και την έντονη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, την στιγμή που οι λαθρομετανάστες αλλοιώνουν τον πληθυσμό της χώρας, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πίσω από την άλλη δημιουργώντας εκατόμβες ανέργων και φυσικά ο Ερντογάν «αλωνίζει» στο Αιγαίο.