Βολές Γκαρά κατά της Πειραιώς και της κυβέρνησης

 

Ν. Γκαρά: «Κυνική στάση της Τράπεζας Πειραιώς κι αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον Έβρο»

 

Η εμμονή της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει οριστικά το υποκατάστημα στα Δίκαια, όπως διευκρινίζει σε απαντητικό της έγγραφο σε επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ορεστιάδας, διαμηνύοντας μάλιστα  προς τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις πως «θα μπορείτε να εξυπηρετείστε από το υποκατάστημα στην Ορεστιάδα», που όμως είναι 40 χιλιόμετρα μακριά, επιβεβαιώνει με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο τη στρεβλή αντίληψη που επικρατεί για την ακριτική Ελλάδα και τον Έβρο.

 

Απαξιούν, αδιαφορούν για το αν οι αποφάσεις τους δημιουργούν τεράστια εμπόδια στους ακρίτες κατοίκους του Έβρου, την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς δρομολογεί τη διαγραφή υπέρογκων δανείων  μεγαλοεπιχειρηματιών. Αγνοούν τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, την ανθρωπογεωγραφία των ακριτικών περιοχών. Στέλνουν εργαζόμενους στην ανεργία. Διαταράσσουν ισορροπίες και τον τοπικό οικονομικό βίο και δείχνουν κυνικά την αδιαφορία τους.

Το τραγικότερο όλων  είναι η στάση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία άλλοτε αναλαμβάνει τον ρόλο του «απλού παρατηρητή», βλέποντας τον Βόρειο Έβρο να αποψιλώνεται συνεχώς από βασικές, κρίσιμες υπηρεσίες αλλά δεν παρεμβαίνει, και άλλοτε να προκαλεί απευθείας η ίδια με τις αποφάσεις της τα λουκέτα. Άλλοτε πάλι να προσπαθεί επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα να φιμώσει όποιον αντιδρά.

 

Δεν είναι τυχαίο πως τον τελευταίο χρόνο στον Βόρειο Έβρο έχουν προχωρήσει καταργήσεις υπηρεσιών σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προχώρησε η υποβάθμιση της λειτουργίας υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, ενώ τα λουκέτα σε τραπεζικά υποκαταστήματα πέφτουν το τελευταίο διάστημα «βροχή».

 

Σε όλες τις παραπάνω δυσμενείς εξελίξεις για τον τόπο μας  η κυβέρνηση της ΝΔ λάμπει δια της απουσίας της. Φαίνεται πως οι Υπουργοί της ΝΔ θυμούνται τον Έβρο και τον επισκέπτονται μόνο όταν θέλουν να προσθέσουν λίγους «πόντους» στο προφίλ τους. Και αμέσως, μόλις απομακρύνονται, τα ξεχνούν όλα, λόγια και υποσχέσεις.

 

Ενδεικτικό της αδιαφορίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι στην ερώτηση που κατέθεσα στις 05 Νοεμβρίου με τίτλο «Απρόσκοπτη λειτουργία  τραπεζών στο Βόρειο Έβρο», και αναφερόμουν, μεταξύ άλλων και στην ανάγκη να αποσυρθεί η απόφαση για το επικείμενο λουκέτο στην Τράπεζα Πειραιώς στα Δίκαια, ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, μέχρι σήμερα, δεν έχει ενδιαφερθεί καν να απαντήσει.

 

Ο Έβρος πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με μια «βροχή» από λουκέτα και με πολιτικές λιτότητας ή κατάργηση κρίσιμων υπηρεσιών, αλλά με την ενίσχυσή τους. Και όλο αυτό μάλιστα εν μέσω μιας πανδημίας. Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτός ο κατήφορος,  πριν να είναι αργά.

 

Ο Έβρος εκπέμπει SOS.