” Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές “

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Για να δούμε με λεπτομέρειες αυτά που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σχετικά με την χρήση βίας – όπως την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της αστυνομίας κατά την διάρκεια της απαγορευμένης μετακίνησης των πολιτών  με νόμο της πολιτείας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς έπραξε την 4η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Ξάνθης και στην Εθνική γιορτή του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου.

Εκεί δυστυχώς για τους Έλληνες, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, δεν έβγαλε μιλιά θεωρώντας προφανώς ότι αυτά τα δύο γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με την «δημοκρατία» όπως προφανώς την εννοεί το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Νομίζουμε πώς ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μη έχοντας ανάγκη να προσθέσει πολίτες –  υποστηρικτές του κόμματός στην ατζέντα του, γιατί απλά αυτά που έκανε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης αλλά και αυτά που λέει τώρα ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση, δεν πείθουν τους πολίτες και μοιραία απευθύνεται στο δικό του ακροατήριο – πελατολόγιο.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε συγκεκριμένη μερίδα του λαού  με τον γνωστό λαϊκισμό, λησμονώντας προφανώς πόσα είπε και έπραξε αναφορικά με την βία που άσκησε στους πολίτες τα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση.

 

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει  η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ξάνθης ότι: Καταδικάζει τον ανεξέλεγκτο κυβερνητικό αυταρχισμό που εκδηλώθηκε στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη, τόσο στην πρωτεύουσα της χώρας  όσο και σε πολλές άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και στην πόλη μας.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λησμονεί ότι κατά την διάρκεια της προδοτικής υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών όταν ήταν κυβέρνηση, οι αστυνομικοί «σάπισαν» στο ξύλο τους Μακεδόνες πολίτες που κρατούσαν παιδιά στην αγκαλιά τους, διαμαρτυρόμενοι για το εθνικό έγκλημα που συντελούνταν μπροστά στα μάτια τους. Προφανώς η δημοκρατία εκείνη, επειδή ήταν του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν καλύτερη από αυτή του Μητσοτάκη στο Πολυτεχνείο και στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Λέει παρακάτω στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Χρησιμοποιήθηκε  ωμή  αστυνομική βία, έγιναν εκατοντάδες προσαγωγές πολιτών, προπηλακισμοί οικογενειών, δημοσιογράφων, ακόμα και βουλευτών. Αυτά ακολούθησαν την αναστολή άρθρου του Συντάγματος, περί απαγόρευσης των συναθροίσεων πέραν των τριών ατόμων, και  την κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου από δυνάμεις καταστολής, δημιουργώντας αποκρουστικούς συνειρμούς  και προσβάλλοντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.

Άρα εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λέει με λίγα λόγια να μην υπακούμε στους νόμους του κράτους εκτός αν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κράτος. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης χρησιμοποιεί την φράση «δημιουργώντας αποκρουστικούς συνειρμούς  και προσβάλλοντας τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας». Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πιστεύει ότι όλος ο Λαός της Ξάνθης αντιλαμβάνεται την δημοκρατία όπως ακριβώς την αντιλαμβάνεται ο ίδιος. – Παραπέμπει αυτό στον Δονκιχωτισμό, αλλά ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός ότι θέλει λέει. Και όσο για τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ που αναφέρει ποιο κάτω θα του θυμίσουμε απλά την περίπτωση Καλογρίτσα και όλος ο βόρβορος που ανακαλύφθηκε από την πρωτοβουλία Παπά να κάνει ένα τηλεοπτικό κανάλι – προπαγανδιστικό – (Δεν του έφτανε η ΕΡΤ); κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Αν δεν το γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, υπάρχουν και ΜΜΕ που δεν πληρωθήκαν και δεν πληρώνονται είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την ΝΔ.

Προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων, πιστεύει ότι αυτούς που δεν πλήρωνε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει τώρα η ΝΔ.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Μην βάζετε λοιπόν στον ίδιο σάκο όλους.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέφυγε στη χρήση ωμής και αναιτιολόγητης βίας και ξύπνησε μνήμες από εποχές που ο λαός θέλει να ξεχάσει. Δημιούργησε σκηνικό πολέμου και έντασης,  θέλοντας να αποκρύψει πίσω από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό, που της παρέχουν με το αζημείωτο  τα ΜΜΕ,  τις τεράστιες ευθύνες της. Τις ευθύνες της, για την ολοκληρωτική της αποτυχία στην αντιμετώπιση της πολλαπλής υγειονομικής, οικονομικής αλλά πλέον και θεσμικής κρίσης δημοκρατίας, που οι πολιτικές της επέφεραν στη χώρα. Χθες και προχθές πρώτη είδηση δεν ήταν τα εκατοντάδες θύματα της πανδημίας, ούτε οι εξαντλημένες ΜΕΘ. Πρώτη είδηση ήταν τα ρεπορτάζ που επιχειρούσαν να παρουσιάσουν τη χώρα ως εμπόλεμη ζώνη.

Ποιο κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σπέρνει το μίσος και τον διχασμό στην προσπάθεια του να παρουσιάσει την αστυνομία με εχθρό των πολιτών, θέτοντας έντεχνα το ερώτημα. Εδώ θα υπενθυμίσουμε ότι δεν είδαμε κανέναν από το συνάφι του ΣΥΡΙΖΑ να πάει κόντρα στην ακύρωση της γιορτής της απελευθέρωσης της Ξάνθης. Προφανώς αυτά διδάχθηκαν αυτά πράττουν. Απλά δεν μας εξήγησε από πότε η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι Εθνική και πόση σχέση έχει με το σήμερα εκείνη η πρωτοβουλία των νέων απέναντι στην επταετή παρουσία του στρατού στην ζωή της Χώρας.

Αλήθεια από τότε μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μαζί με τα άλλα κόμματα, πόση «δημοκρατία» εδραίωσαν στην χώρα;

Γιατί και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, στην υγεία επικρατούσε ο Πολακισμός, στην παιδεία υπήρχε ο Φίλης που την ισοπέδωσε με την Σταλινική  ιδεοληψία του, ακολουθούμενος  και από πολλά άλλα «μαργαριτάρια» της πολιτικής ελίτ του τόπου, που έσπειραν το σκοταδισμό και τον συνεχίζουν.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, υπάρχουν και Ξανθιώτες που σκέπτονται, κρατούν μεζούρα και μετρούν του καθενός τα λόγια και τα έργα.

 

Στην πόλη μας, δυσανάλογη αστυνομική παρουσία έκανε την εμφάνισή της από το πρωί της Τρίτης. Ποιος ήταν ο εχθρός, άραγε; Οι δεκάδες αναίτιες προσαγωγές και το γενικευμένο κλίμα πειθάρχησης με την επιβολή υπέρογκων διοικητικών προστίμων σε διαδηλωτές, που επιχείρησαν να τιμήσουν τη μνήμη των χαμένων νέων του Πολυτεχνείου, απέχουν πολύ από τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας.

Και όσο για το τι επιδιώκει ο Μητσοτάκης δεν άλλαξε απολύτως τίποτε από αυτό που επεδίωκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση απλά  συνεχίζει με «επιτυχία»  στα Εθνικά θέματα, στην «δημοκρατία» και την οικονομία, τον ίδιο καταστροφικό λόγο και έργο για τους πολίτες, που πληρώνουν την ανεπάρκεια όλων των πολιτικών.

Προς τι ο τόσο σκληρός αντιπολιτευτικός λόγος, την στιγμή που είσθε το ίδιο;

 

Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη  πρωτίστως, είναι να χρησιμοποιήσει το φόβο  των ανθρώπων για τη ζωή τους, ώστε να καταστείλει κάθε   πιθανότητα συλλογικής κινηματικής έκφρασης, ενοχοποιώντας την, ως  ανεύθυνη  απέναντι στηνκοινωνία.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βάλει σε καραντίνα τις φετινές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας, τίμησε, τηρώντας τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα, τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και ελευθερία.
Ο λαός και οι εργαζόμενοι απέδειξαν και χτες ότι ξέρουν και μπορούν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τη δημόσια υγεία στο βαθμό που τους αναλογεί.
Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι σίγουρο πως δεν θέλουν!