Υλικά

  • 170 γρ. τυρί μπουράτα κομμένο σε φέτες
  • 12 σύκα κομμένα στη μέση
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6 λεπτές φέτες ψωμιού φρυγανισμένες
  • Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το γκριλ και λαδώστε το ελαφρώς.
  2. Τοποθετήστε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διογκώνονται, για 2- 4 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολάκι βάλτε το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανα​κα​τέψτε καλά για 1 λεπτό.
  4. Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, προσθέστε από πάνω τα σύκα και γαρνίρετε με το μείγμα από το βαλσάμικο.
  5. Αλατοπιπερώστε και απολαύστε.