Σύντομο ανέκδοτο.

Η «Αγάπη για την Ξάνθη μας», περιμένει έντιμες απαντήσεις από μία  διοίκηση  που έχει χαθεί προ πολλού στο νόημα των λέων και των πράξεων.

 

Σαφώς και η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αγάπη για την Ξάνθη μας» με επικεφαλής τον Γ. Παπαχρόνη, δείχνει ότι  δεν έχει αντιληφθεί ότι κινείται σε έναν πολιτικό μαγγανοπήγαδο που οι λέξης αγάπη για τον τόπο, εντιμότητα, θάρρος έχουν προ πολλού χάσει την έννοιά τους. Η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη περιμένει  έντιμες, καθαρές και πολιτικές απαντήσεις σε ερωτήματα που οι πολιτική ελίτ της Ξάνθης, είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να απαντήσει καθαρά και έντιμα.

Το ερώτημα πλέον που τα ταλανίζει τους πολίτες της Ξάνθης, οι οποίοι μάταια προσπαθούν να αντιληφθούν ποια «ομάδα» και  κάτω από τα «κοινά» συμφέροντα τους διοικεί, εναποθέτει πλέον τις ελπίδες,   σε κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης να στείλει στο «σκαμνί» την διοίκηση για παράβαση καθήκοντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ

 

Αφού απαιτήθηκε να κατατεθούν δύο και τρεις φορές τα ίδια ερωτήματα και μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για το ότι δε λαμβάνουμε καμία απάντηση σε αυτά, προχθές 11/11/2020 παραλάβαμε απαντήσεις σε τρία ερωτήματά μας, ενώ εκκρεμεί η απάντηση άλλων τεσσάρων, εκ των οποίων το ένα αφορά την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ξάνθης και τα άλλα τρία τις αντιμισθίες και τις παροχές σε αιρετούς, μέλη Νομικών Προσώπων και ειδικούς συμβούλους του Δήμου Ξάνθης.

Δυστυχώς οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν απογοητευτικές και το λέμε αυτό για δύο λόγους:

– Πρώτον διότι ήταν απαράδεκτα καθυστερημένες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απάντηση σε ερώτηση της 19ης Φεβρουαρίου, ενώ η πιο πρόσφατη που απαντήθηκε είχε κατατεθεί την 8η Αυγούστου.

– Δεύτερον διότι ήταν γενικόλογες, ασαφείς ή κάλυπταν μέρος του θέματος.

Αναλυτικά:

Α) Η απάντηση στην ερώτηση της 19ης Φεβρουαρίου περί άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών με έμφαση στις μητέρες και τα ΑΜΕΑ δεν περιέχει καμία αναφορά σε χρονοδιαγράμματα, ενώ εξαντλείται σε ευχολόγια του τύπου «αν ο Δήμος μας διέθετε υπηρεσία Δημοτικής Αστυνομίας», με τον υπογράφοντα Δήμαρχο Ξάνθης να ήταν παρών και να μην είχε αντιταχθεί στη μη επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας (βλέπε 187/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης, ΑΔΑ: 7ΠΒΔΔΩΚ8-1ΞΒ). Και σα να μη φτάνει αυτό, ο Δήμαρχος μας προσβάλλει λέγοντας ότι «είναι στις προθέσεις μας η εκ νέου σύσταση υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας». Τον προκαλούμε λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ να εξηγήσει στους Δημότες τι ψήφισε στις 10/06/2015 στο σχετικό θέμα.

Β) Σχετικά με την πιθανή χρήση του Αμοιριδείου ως παράλληλη υγειονομική δομή για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 (ερώτηση της 26ης Ιουνίου που κατατέθηκε στο σύνολο τρεις φορές μέχρι να απαντηθεί), o κ. Δήμαρχος παρέλειψε επιμελώς να μας πει σε ποια απόφαση θεσμικού οργάνου βασίστηκε η μετατροπή ενός χώρου συγκέντρωσης πολιτών σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών σε νοσηλευτική μονάδα (που σημαίνει ότι για διάστημα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος συγκέντρωσης πολιτών όπως προβλέπεται από το υπ’ αριθ. πρωτ. 50307/23-12-2004 έγγραφο του γραφείου πολιτικής προστασίας που επικαλείται ο ίδιος ο Δήμαρχος) και επίσης από ποιον προήλθαν οι δωρεές (Γιατί αλήθεια τόση μυστικοπάθεια; Δε θα έπρεπε να προβληθούν οι δωρητές ως παραδείγματα προς μίμηση;).

Γ) Σχετικά με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ερώτηση της 8ης Αυγούστου που χρειάστηκε να συμπληρωθεί και να εξειδικευθεί μετά τη συλλογή περαιτέρω στοιχείων με την ερώτηση της 22ης Αυγούστου) λάβαμε μία λακωνικότατη απάντηση που κατοχυρώνεται πίσω από το άλλοθι της εμπιστευτικότητας και αναφέρει αόριστα ότι θα ενημερωθούμε μόλις συνταχθεί το σχετικό πόρισμα. Αν κρίνουμε από το χρόνο που απαιτήθηκε να απαντηθεί η ερώτηση, μπορούμε να εικάσουμε και περί του χρόνου σύνταξης του πορίσματος και κυρίως περί του χρόνου που αυτό θα περιέλθει εις γνώση μας ώστε να ενημερωθούν οι Δημότες.

Κοντολογίς θα έλεγε κανείς ότι πολύ κακό για το τίποτε, κ. Δήμαρχε. Αν ήταν να πάρουμε τέτοιες απαντήσεις κ. Δήμαρχε, καλύτερα να μην τις παίρναμε ποτέ. Δε μιλάμε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά ως απλοί Δημότες.

 

Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης