Μία ώρα από τον Γ. Μπούτο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Πολύς λόγος έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για την μία ώρα που αποφάσισε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γ. Μπούτος να διαθέσει στην αντιπολίτευση για την διαδικασία των ερωτήσεων προς την δημοτική αρχή και προκάλεσε την αντίδραση του Σ. Μελισσόπουλο ο οποίος προσπάθησε να θέση το θέμα στον προεδρεύοντα κ. Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης όπως ήταν λογικό υπενθύμισε στον Σ. Μελισσόπουλο ότι δεν ήταν το θέμα αυτό και ο κ. Μελισσόπουλος αναδιπλώθηκε και έθεσε το ερώτημά του.

Εκτιμούμε ότι οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης έχουν δίκιο που ζητούν από τον πρόεδρο Γ. Μπούτο περισσότερο χρόνο για τις ερωτήσεις μιας και όλη η τακτική και ο τρόπος της διοικούσας παράταξης είναι ολόκληρη ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς την λειτουργία της και το παραγόμενο έργο από πλευράς της διοίκησης.

Σαφώς και ο Γ. Μπούτος επέτρεψε αυτήν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με τον κανονισμό.

Όμως, τα θέματα της καθημερινότητας είναι πολλά και «τρέχουν», οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πολλές και άρα οι ερωτήσεις περισσότερες.

Το ζητούμενο είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και σαφώς ο πρόεδρος Γ. Μπούτος στα εντός ημερησίας διάταξης θέματα να τα «τρέχει» και να μην κωλυσιεργεί με τις παρεμβάσεις και την τυπολατρία του.

Ως γνωστόν κατά την δημοκρατία μας, οι της αντιπολιτεύσεως, θέτουν στο δημοτικό συμβούλιο τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των Ξανθιωτών.

Άρα οι ερωτήσεις φτάνουν μέσω των συμβούλων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και άρα οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και να μην θυμίζουν την πάγια τακτική της διοίκησης αποφασίζω μεν και διατάσσομεν και όταν δεν μπορεί αυτό, να γίνει δίδεται απάντηση μετά από έξη μήνες.