Χαρδαλιάς: Τέλος τα πρόστιμα 150 ευρώ – Οι παραβάτες θα πληρώνουν 300 ευρώ – Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Συγκεκριμένα σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ με ψευδή βεβαίωση στον εργοδότη επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώΌσες επιχειρήσεις δεν τηρούν την αναστολή λειτουργείας επιβάλλεται πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς.

Η αποστολή της κυβέρνησης ποια ακριβώς είναι;

Να προστατεύσει τους πολίτες;

Να μαζέψει χρήμα στα κρατικά ταμεία;

Να φοβίσει ακόμη περισσότερο τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους;

Στην πρώτη περίπτωση όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολίτες αφού μετά το πρώτο lockdown, δεν μερίμνησε προκειμένου να ενισχυθούν οι δομές της δημόσιας υγείας, δεν μερίμνησε να βρεθούν αίθουσες διδασκαλίας για να μην υπάρχει συνωστισμός στα σχολεία, δεν μερίμνησε για έλεγχο όλου του πληθυσμού με τα τεστ για τον κωρονοιό.

Στην δεύτερη περίπτωση είναι το λιγότερο οξύμωρο να ζητάς χρήματα από κάποιον που δεν έχει.

Με ποια λογική ζητάς χρήματα από τους πολίτες εν ήδη προστίμου όταν δεν φρόντισες ο πολίτης να έχει δουλείες, να λειτουργήσει κερδοφόρα η αγορά;

Που θα τα βρουν τα χρήματα οι πολίτες για να πληρώσουν τα πρόστιμα που πέφτουν σαν το χαλάζι, την στιγμή που με το ζόρι γεμίζουν την κατσαρόλα τους;

Προφανώς και αυτό το ξέρει η κυβέρνηση και φρόντισε τα πρόστιμα να πηγαίνουν στην εφορία.

Στην Ελλάδα, εφορία σημαίνει άμεσο έλεγχο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Άρα η κυβέρνηση αφού δεν φρόντισε να προστατέψει την δημόσια υγεία, δεν φρόντισε να έχουν δουλειά οι πολίτες, μένει η τελευταία περίπτωση. Δηλαδή ο εγκλεισμός στα σπίτια των Ελλήνων Πολιτών.

Γιατί;

Δεν το γνωρίζουμε και μακριά από εμάς η ιστορίες συνομωσίας.