Θ. Κριτσινης ο Δον Κιχώτης του Δήμου Αβδήρων ή υπάρχει «θολούρα» και την ζημιά θα την πληρώσουν οι δημότες;

Είναι γεγονός ότι στον Δήμο Αβδήρων από σύστασης του λόγω Καλλικράτη,  επικρατεί ένα σκοτάδι και μία στασιμότητα στα θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας των δημοτών και ανάπτυξης του δήμου.

Είναι γεγονός ότι από την σύσταση του δήμου που προήλθε από την συνένωση των δήμων Αβδήρων Βιστωνίδας και Σελέρου λόγω Καλλικράτη, σε ότι αφορά την διαφάνεια, υπάρχει γενικά μία θολούρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην έχει καταλάβει γιατί διαλύθηκαν τα λουτρά της Ποταμιάς;

Γιατί δεν αξιοποιήθηκε το Γεωθερμικό Πεδίο;

Γιατί απαξιώθηκε το λιμάνι του Πόρτο Λάγος;

Γιατί δεν αξιοποιήθηκε το καταφύγιο των Αβδήρων;

Γιατί δεν αναδείχθηκαν από δήμο οι αρχαιότητες;

Γιατί δεν αναδείχθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αβδήρων η λίμνη Βιστωνίδας;

Γιατί τα Άβδηρα δεν συνδέθηκαν με τον Δημόκριτο και άλλα φωτεινά ονόματα της Αρχαιότητας;

Γιατί δεν αναπτύχθηκαν οι παραλίες; Και δεκάδες άλλα ερωτήματα που την «νεφελώδη» γαλήνη ουδείς διανοήθηκε να ταράξει.

Όλα γινόταν καλά καμωμένα στον δήμο Αβδήρων με τον Γ. Τσιτιρίδη να αναλαμβάνει τα ηνία από το τον Β. Τσολακίδη μέχρι τις προηγούμενες εκλογές όπου συνδιοικούν τον δήμο οι δύο πρώην δήμαρχοι που κατηγορούνται από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θ. Κριτσίνη για κακοδιαχείρηση σε ότι αφορά  την συνένωση των δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην δήμων.

Ο Θ. Κριτσίνης κατηγορεί τους νυν συνδημάρχους Τσιτιρίδη και Τσολακίδη για κακοδιαχείρηση της συνένωσης, με αποτέλεσμα να αιωρείται η αίσθηση ότι από όλη την ιστορία της συνένωσης, θα κληθούν οι δημότες να πληρώσουν τα σπασμένα.

Οι δύο συνδήμαρχοι δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις σε όσα τους κατηγορεί ο Θ. Κριτσίνης όπου εκτός από πολιτικές κορόνες δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και κατανοητό από τους δημότες.

Η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό. Αν θα φτάσει στο ακροατήριο ουδείς γνωρίζει.

Η συνδιοίκηση κατηγορεί τον Θ. Κριτσίνη και τον παρομοιάζει ως Δον Κιχώτη που κυνηγάει τους ανεμόμυλους. Είναι όμως έτσι;

Υποθέτουμε ότι την απάντηση θα δώσει η Ελληνική δικαιοσύνη.