Πασχάλης Λύρατζης. Μία πολιτική οντότητα που αφήνει το στίγμα της στην Ξάνθη.

ΕΝΤΙΜΟΣ, ΕΥΘΕΙΣ, ΔΕΝ «ΜΑΣΑΕΙ» ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ

Στην ερώτηση αν χρειαζόταν  η κάθοδος με δικό του συνδυασμό στην πολιτική αρένα του δήμου Ξάνθης, η απάντηση είναι όχι γιατί θα μπορούσε να μείνει στην παράταξη του Δημαρχόπουλου, κάτω από τον μανδύα προστασίας  μιας μεγάλης παράταξης,  και ενωμένοι να συνέχιζαν Στην αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες εκλογές και με δεδομένο ότι είναι νέος, μετά από διαβουλεύσεις ίσως να διεκδικούσε τα ηνία της παράταξης.

Αντί για αυτό, ο Π. Λύρατζης προτίμησε να εκτεθεί, να συνθέσει μία παράταξη εκ του μηδενός να μπει κόντρα σε πολιτικά κεφάλαια που στήριζαν τον Δημαρχόπουλο,  και να μπει στην μάχη απέναντι σε τρείς παρατάξεις. αυτή του Μ. Τσέπελη, του Χ. Δημαρχόπουλου και του Σ. Μελισσόπουλου που διέθεταν χρήμα, γνωριμίες, είχαν δεσμεύεις ομάδες πληθυσμού και φυσικά πολιτικά ερείσματα.

Τρείς παρατάξεις που έριξαν ότι όπλα διέθετε η κάθε μία όπως χρήμα, πιέσεις, γνωριμίες και πολιτική κάλυψη κομμάτων, σε αντίθεση με τον ίδιο που αντιπαρατάχθηκε με το έργο του επί πέντε χρόνια στο κέντρο πολιτισμού, την εντιμότητα και τον λόγο του. Τίποτε παραπάνω τίποτε λιγότερο και έβγαλε 3 συμβούλους από το μηδέν.

Κανένας δεν το περίμενε.

Μάλιστα πέρασε στην κοινή γνώμη, προφανώς από τους πολιτικούς του αντιπάλους τεχνηέντως, ότι ο Π. Λύρατζης ήταν πολύ μπροστά, ενώ ο ίδιος έθεσε στόχο 2 με 3 έδρες και αυτό πέτυχε.

Ήθελε πάση θυσία να βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορεί να μιλάει, να αναδεικνύει, να προτείνει, να υπερασπίζεται τις θέσεις του μέχρι κεραίας, κυρίως όμως, επειδή γνώριζε το «πολιτικό» ποιον πολλών μελών της παράταξης Μ. Τσέπελη, ήθελε να το πολεμήσει εκ των έσω και χωρίς δεσμεύεις.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Π. Λύρατζης βγήκε από την ομπρέλα του Χ. Δημαρχόπουλου. Δεν ήθελε επ ουδενί να μιλά εκ μέρους του επικεφαλής του.

Αυτό όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι γιατί είναι παρορμητικός σε αντίθεση με τον Δημαρχόπουλο στου οποίου την παράταξη ανήκε στο παρελθών.

Αυτή η παρορμητικότητα του πιθανών να ήταν κόντρα στην πολιτική γραμμή του Δημαρχόπουλου, πιθανών να τον εξέθετε, πιθανών να μην συμφωνούσε με την δική του πολιτική θεώρηση των πραγμάτων έτσι όπως προεκλογικά διαμορφωνόταν το κλίμα.

Προτίμησε να «κατεβάσει» δικό του συνδυασμό, για να μπορεί να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της υπό διαμόρφωσης διοίκηση και αυτό έπραξε.

Η πορεία του πλέον εδώ και 14 μήνες στην αντιπολίτευση είναι αυτή που περιγράψαμε πιο πάνω.

Είναι ένας πολιτικός που δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια του και τα αυτιά του σε αυτά που κάνει ίσως με αισχρό τρόπο η διοίκηση του δήμου, η οποία εκμεταλλευόμενη τα κενά των αποφάσεων του υπουργού εσωτερικών κάνει το χειρότερο κακό στην Ξάνθη. Την «νεκρώνει», την αφήνει στάσιμη και φυσικά βοηθάει στο ξεθώριασμα των «χιλίων χρωμάτων» της πόλης.

Συνοδοιπόροι σε αυτήν την πορεία της διοίκησης της πόλης άνθρωποι καιροσκόποι, ανθέλληνες, «παρτάκιδες».

Όλα αυτά καταγγέλλονται από τον Π. Λύρατζη και θα συνεχίζουν να καταγγέλλονται. Αυτή είναι η δουλειά του επικεφαλής μιας μικρής προς το παρόν παράταξης που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Άλλωστε ο εκλογικός καιρός περνά πολύ γρήγορα και εκεί τα «κόζια», κατά την προσφιλή του έκφραση, ξανά-μετριούνται.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ