Οι «εθελοντές» με το ζόρι του Μ. Τσέπελη – Ένα ευχαριστώ που κάνουν την δουλειά του δήμου αρκεί άραγε;

Η μπόρα πέρασε από την Ξάνθη, τα βουλωμένα φρεάτια δεν καθαρίστηκαν από την ΔΕΥΑΞ και περιμένουμε την επόμενη νεροποντή για να γεμίσουν νερό τα σπίτια και να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και κάπου εκεί, κολλάει μία δήλωση του Δημάρχου Μ. Τσέπελη ο οποίος ευχαριστούσε τους εθελοντές για την προσφορά τους στην Ξάνθη που καθάρισαν το περιαστικό δάσος.

Βέβαια εδώ θα πρέπει ο δήμαρχος ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ να ευχαριστήσουν τους κατ ανάγκη «εθελοντές» της Ξάνθης που για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από την πλημύρα, κάνουν την δουλειά της υπηρεσίας καθαριότητας, της ΔΕΥΑΞ και φυσικά των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μάλιστα η εν λόγω κυρία, την ώρα που έβρεχε με το «τουλούμι»,  ζήτησε την συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών για να βάλλουν μερικά σακιά με άμμο στην είσοδο της αυλής του σπιτιού της για να μην πλημυρίσει, αλλά δυστυχώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες και ποιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης, την ώρα που η συνδημότισσά μας είχε την ανάγκη του κοινωνικού προσώπου του δήμου … αυτός ήταν απών, αφού δεν απαντούσε στο τηλέφωνο (Τον καλέσαμε και εμείς).

Η νεροποντή πέρασε, κινδύνεψε να γεμίσει νερά το σπίτι της συνδημότισσας μας η οποία απεγνωσμένα έψαχνε να βρει λύση να αποτρέψει τα νερά να μπούνε στην αυλή της και κατ επέκταση στο σπίτι της, αφού τα νερά δεν έφευγαν από τα βουλόμενα φρεάτια.

Τελικά την λυπήθηκε ο Θεός, σταμάτησε την νεροποντή και τα νερά που μπήκαν στην αυλή της δεν πρόλαβαν να μπούνε στο σπιτάκι της.

Την άλλη μέρα, η εν λόγω συνδημότισσα μας, αφού είδε και αποείδε ότι η ΔΕΥΑΞ δεν ήρθε να καθαρίσει τα φρεάτια, έπιασε η ίδια και τα καθάρισε.

Δεν γνωρίζουμε αν μέσα στο πρωτόκολλο και την πολιτική δραστηριότητα του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη προβλέπεται να βραβεύονται ή  να απευθύνεται ένα ευχαριστώ στους συνδημότες μας οι οποίοι «εθελοντικά» κάνουν την δουλειά της υπηρεσίας καθαριότητας ή της ΔΕΥΑΞ, αλλά θα ήταν καλό, αφού ο δήμαρχος με της υπηρεσίες του δεν μπορεί να προστατεύσει τους συνδημότες του, τουλάχιστον να τους πει ένα ευχαριστώ.