Τελικά οι Αμερικάνοι μας δουλεύουν

Δεν εξηγείται διαφορετικά η συνάντηση της  νέας Πρόξενου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι, στην Κομοτηνή, σύμφωνα με το VIA DIPLOMACY,   συναντήθηκε  με το DEB, το κόμμα της Άγκυρας στην Θράκη που μάχεται για την αναγνώριση Τουρκικής μειονότητας . Το συγκεκριμένο κόμμα, αν δεν το γνωρίζει η κυρία Λι, μιλάει για διακρίσεις της Ελλάδας εις βάρος των μουσουλμάνων.

Δεν πάει να λέει ο Πομπέο ότι εμείς είμαστε μαζί, δεν πάει να καταδικάζει τον τρελό Ερντογάν, να αναβαθμίζει την βάση της Σούδας και να υποστηρίζει την «ντεμέκ» ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης μέσω του λιμανιού της; Η Τουρκία είναι σύμμαχός της, εξυπηρετεί τα συμφέροντά της και εκεί τελειώνει το παραμύθι της Ελληνοαμερικανικής συμμαχίας με τρανταχτό παράδειγμα ότι η Αμερική συνομιλεί με το μακρύ χέρι της Άγκυρας μέσα στο σπίτι μας την Θράκη.

Οι Αμερικάνοι αυτό που ήθελαν να πάρουν από την Ελλάδα το πήραν.

Οι κυβερνόντες έδωσαν γη και ύδωρ χωρίς να πάρουν στην ουσία κανένα αντάλλαγμα και είναι τρανή απόδειξη η συνάντηση της κυρίας Λι με το DEP.

Ότι και να λένε οι πολιτικοί της Αμερικής, το «βαθύ» κράτος θεωρεί σύμμαχο την  τον Ερντογάν και σαν τέτοιο θα του συμπεριφέρεται. Τα υπόλοιπα που λένε στις βαρύγδουπες δηλώσεις τους οι Αμερικάνοι και Έλληνες πολιτικοί είναι λόγια του αέρα.

Αν η πολιτική ελίτ της Χώρας δεν πάψει να δίνει χωρίς χειροπιαστά ανταλλάγματα, μια ζωή θα είμαστε ως χώρα, τα θύματα της και μη μας πει κανένας ότι η κ. Λί δεν γνωρίζει ότι το DEP στην Θράκη, είναι το μακρύ χέρι της Άγκυρας και η Αμερική απλά επιβεβαιώνει με τον πιο τρανταχτό τρόπο ότι μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας η δεύτερη την εξυπηρετεί καλύτερα από την Ελλάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ