Αναστολή τελωνειακής ένωσης Ε.Ε. Τουρκίας … χθες

Δεν είναι δυνατόν μία χώρα η οποία επιτίθεται σε κράτος μέλος της Ε.Ε. να ρημάζει την οικονομία της με πόρους για την κίνηση των ενόπλων δυνάμεων, να διώχνει τον τουρισμό από την χώρα, να την γεμίζει με κοστοβόρους λαθρομετανάστες την Ελλάδα και να απολαμβάνει όλα τα οφέλη της τελωνειακής ένωσης με την ίδια την Χώρα, μέλος της Ε.Ε.  που καταστρέφει.

Για να το κάνουμε πιο λιανά με αφορμή την πρόταση της Ελλάδος προς την Ε.Ε. για την διακοπή της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. και κατ’  επέκταση με την Ελλάδα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι αυτές οι συμπεριφορές από την γείτονα χώρα δεν συνάδουν με το πνεύμα λειτουργίας της Ε.Ε.

Γράψαμε προχθές ότι οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια όπως ο Ερντογάν και πολύ σωστά γιατί δεν νοείται η Γερμανία και η Ισπανία να πουλάνε όπλα στην Τουρκία αυτή να τα στρέφει κατά της Ελλάδος και να μην αντιδρά η Ελλάδα αλλά ούτε και η Ε.Ε.

Δεν είναι δυνατόν οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την Ε.Ε. και κατ επέκταση την Ελλάδα να μπαίνουν αφορολόγητα όπως π.χ. τα ψάρια που καταφθάνουν στα σημεία πώλησης της Βορείου Ελλάδος πάμφθηνά και αφορολόγητα και οι Θρακιώτες ψαράδες, λόγω του τρομερού ανταγωνισμού στις αφορολόγητες τιμές που πουλάει η Τουρκία στην Ε.Ε. και κατ επέκταση στην Ελλάδα, να μην βγαίνουν για ψάρεμα, να φυτοζωούν και να πληρώνουν την οικονομική συνδρομή στην Ε.Ε. η οποία έχει βάλλει δίχτυ προστασίας, εξ αιτίας της τελωνειακής σύνδεσης στα Τουρκικά προϊόντα.

Φτάνει πια.

Ναι να διακοπεί η τελωνειακή σύνδεση με την Τουρκία χθες.

Όσο για την Ελλάδα η οποία δέχεται υπέρμετρη πίεση από την Τουρκία και η Ε.Ε. σφυρίζει «κλέφτικα», προκειμένου να προστατευτεί, θα πρέπει να βρει τρόπο ούτως ώστε  το βέτο της να πιάνει τόπο. Διαφορετικά, όπως ο Ερντογάν, έτσι και η Ε.Ε. δεν καταλαβαίνουν από λόγια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ