Μία αξιόλογη προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων γονιών μαθητών στην ορεινή Πάχνη με θέμα ”Ενημέρωση των κατοίκων για θέματα πρόληψης από τη πανδημία και λειτουργία σχολείων”.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε συνέχεια των δράσεων του Συλλόγου μας διοργανώνουμε ενημερωτική συνάντηση με θέμα ”Ενημέρωση των κατοίκων για θέματα πρόληψης από τη πανδημία και λειτουργία σχολείων”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 16:00 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Συλλόγου μας στην Πάχνη. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Ξάνθης, κα. Ε. Στυλιανίδου και ο Ιατρός – Αιματολόγος και μέλος του ΔΣ του Γ. Νοσοκομείου Ξάνθης, κ. Α. Γκουτσουβελίδης.
Προσκαλούμε στην εκδήλωση όλους τους κατοίκους της περιοχής που θα ήθελαν να ενημερωθούν για το τί ακριβώς ισχύει με τα μέτρα πρόληψης και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πανδημία του Covid-19 το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Ένα δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί είναι και τα μέτρα πρόληψης που ισχύουν στα σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τα ερωτήματα των γονέων είναι πολλά και θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται από τους ειδικούς προσαρμόζονται σχεδόν καθημερινά ανάλογα με την πορεία της μετάδοσης του ιού και τον αυξημένο ή μειωμένο αριθμό των κρουσμάτων.
Για να επανέλθουμε το ταχύτερο δυνατό στη κανονικότητα και στην παλιά μας ζωή, θα πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών και να τηρούμε πιστά τα μέτρα πρόληψης. Η ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα υγείας μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο σύμμαχο έναντι της παραπληροφόρησης που παραμένει ανεξέλεγκτη στο διαδίκτυο. Οι πληροφορίες που πρέπει να λαμβάνει το κοινό σε τέτοια σοβαρά ζητήματα θα πρέπει να είναι σαφείς και επιστημονικά τεκμηριωμένες. Οποιοσδήποτε αντίλογος που δε βασίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση είναι παραπλανητικός και αν υποτιμηθεί, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Η ορθή ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας.
Τέλος, παρακαλούμε τους κατοίκους που θα ήθελαν να παρευρεθούν να φοράνε την απαραίτητη πλέον μάσκα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και να τηρούνε τις προβλεπόμενες αποστάσεις.