Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια

Εμπάργκο όπλων από την Ε,Ε, προς την Τουρκία. Πόσο εύκολο είναι; Μπορούμε ως Χώρα να υπερπηδήσουμε αυτό το εμπόδιο;

Η απάντηση είναι όχι.

Η Ε.Ε. απέδειξε στις δύο συνόδους κορυφής ότι δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία και ούτε θα το κάνει.

Αυτό που ακούγεται τώρα τελευταία ότι πρέπει να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από χώρες της Ε.Ε. είναι ανέκδοτο για να περνάει η ώρα.

Η Ε.Ε. απέδειξε ότι χαϊδεύει την Τουρκία.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι το θέμα της επιθετικότητας αφορά και την Ε.Ε. και αυτό θυμίζει ανέκδοτο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Μπορεί ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν να είπε ότι ο Σουλτάνος δεν καταλαβαίνει με λόγια και να είχε δίκιο, δυστυχώς όμως ούτε η Ε.Ε. καταλαβαίνει από λόγια.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αλλάξει ρότα. Οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν από λόγια.

Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα πριν το Συμβούλιο κορυφής τον Δεκέμβριο όπου και τότε η Ελλάδα δεν θα πάρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, να δει τι όπλα διαθέτει στην φαρέτρα του για να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους όχι απλά να διακηρύξουν την επιβολή κυρώσεων αλλά και να τις εφαρμόσει.

Ποια είναι τα όπλα του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη;

Πρώτο και ισχυρότερο το βέτο, πριν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής αλλάξουν τον κανονισμό και περνάνε τα θέματα με πλειοψηφία. Αν «περάσει» κάτι τέτοιο, η χώρα θα μείνει έρημη σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Ας μην βαυκαλιζόμαστε. Οι ευρωπαίοι θέλουν την χώρα μας για να κάνουν διακοπές και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τα νησιά του Αιγαίου που θα τους φιλοξενούν θα είναι Ελληνικά ή Τουρκικά.

Άρα η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να προκαλεί οικονομικά προσκόμματα στις αποφάσεις της Ε.Ε. με το βέτο, είναι το μόνο που τους πονάει.

Σαφώς και θα υπάρχουν αντίποινα για την Ελληνική Οικονομία.

Όμως, ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του.

Δεν γνωρίζουμε τι όπλα διαθέτει στην φαρέτρα της η Ελλάδα ως χώρα μέλους της Ε.Ε. αλλά είναι καλό να τα χρησιμοποιήσει κατά της Ε.Ε. η οποία δεν καταλαβαίνει από λόγια.

Διαφορετικά χαμένη για χαμένη η χώρα μας ή ο Κ. Μητσοτάκης τα παίζει όλα για όλα, ή κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους Τούρκους και μοιράζεται την … περιουσία μας με τον Σουλτάνο.

Εκτός πια – και το πιθανότερο – αν παράλληλα με όλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης και ο κάθε πρωθυπουργός που βρέθηκε στην θέση του, έβαζε ποιο πάνω από την ύπαρξη της Χώρας την πολιτική του επιβίωση.

Άλλωστε στην Χώρα μας αυτό το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Γιατί όχι και σήμερα;

Όλα τα άλλα, το μόνο που προκαλούν είναι κούραση και φθορά στο έμψυχο και άψυχο υλικό του Στρατού.