Επαγγελματίες τα εύκολα θύματα του Κορωνοϊού

Με θλίψη διαβάζουμε ότι η αστυνομία, εννοείται με εντολές της πολιτικής ηγεσίας,  μόνο σε μία ημέρα έκανε 43.817 ελέγχους κατά της  διάδοσης του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και επέβαλε τα ανάλογα πρόστιμα τα οποία στέλνουν μία ώρα αρχύτερα τις επιχειρήσεις στο λουκέτο.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε με ποιόν άλλον τρόπο μπορεί η πολιτεία να κινηθεί για να προστατεύσει όλους τους υπόλοιπους Έλληνες Πολίτες από την διάδοση της αμφιλεγόμενης πανδημίας και λέμε αμφιλεγόμενη πανδημία γιατί βλέπουμε όπως και όλοι οι Έλληνες στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια να εμφανίζονται επιστήμονες και πολίτες οι οποίοι μιλούν μόνο για την ύπαρξη του κορωνοιού και του άμεσου κινδύνου που διατρέχει όλος ο πλανήτης και δεν είδαμε ούτε ένα πλάνο από ανθρώπους που λένε κάτι διαφορετικό.

Αυτή η επιμονή των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης από μόνη της είναι πολύ ύποπτη.

Άρα η κυβέρνηση, μακριά από εμάς  οι ιστορίες συνομωσίας, αν θέλει πραγματικά να προστατεύσει τους πολίτες, πρέπει να πει στα κανάλια να μετριάσουν αυτήν την «φιλότιμη» προσπάθεια «ενημέρωσης» του πληθυσμού για να φύγει η αίσθηση της προπαγάνδας από την σκέψη του Έλληνα πολίτη και του επαγγελματία που φιλοξενεί όλο αυτό τον κόσμο στις επιχειρήσεις του.

Είναι καλό να βγει ο υπεύθυνος και απλά, λιτά, να πει δύο κουβέντες και να δώσει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να κατανοήσουν το πρόβλημα και να λάβουν τα ανάλογα μέτρα αυτοπροστασίας.

Αυτή την στιγμή πέφτει lockdown σε περιοχές της Χώρας με ανοιχτά τα σχολεία, τσουχτερά πρόστιμα στους επαγγελματίες και η προπαγάνδα της αρκούδας (σχήμα λόγου. Άλλωστε δεν φταίνε σε τίποτε τα συμπαθητικά τετράποδα) και ο Έλληνας πολίτης ακούγοντας και βλέποντας όλα αυτά, φορτώνεται με ενοχές και έχει την αίσθηση ότι κάποιοι παίζουν με την νοημοσύνη του.

Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος της Κυβέρνησης;

Να γεμίσει με ενοχές τους πολίτες; Όχι να τους προστατεύσει; Εκ του αποτελέσματος, δεν είδαμε ουσιαστική προστασία των πολιτών, τουναντίον, όπως τουλάχιστον λένε τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, η πανδημία αυξάνεται κατακόρυφα.

Για ποιο λόγο; Ξαναλέμε μακριά από εμάς οι ιστορίες συνομωσίας, απλά μεταφέρουμε τις σκέψεις των πολιτών που υφίστανται μία άνευ προηγουμένου πίεση και το κακό είναι ότι δεν πιστεύουν πώς η κυβέρνηση νοιάζεται ξαφνικά, για την δική τους υγεία, περισσότερο από τους ίδιους.

Μήπως πρέπει να αλλάξει το μοτίβο της ενημέρωσης; Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεις lockdown στην Κοζάνη και να έχεις τα σχολεία ανοιχτά.

ΥΓ. Οι λαθρομετανάστες που είναι περίπου 1 στους 10 Έλληνες πολίτες, πώς ενημερώνονται από την Ελληνική Τηλεόραση αφού δεν έχουν στους ώμους τους τηλεοπτικό δέκτη;

Πώς ελέγχονται για την διασπορά του κορωνοιού;