Με αφορμή το γεγονός του θανάτου του νεαρού Ρωμά που μπήκε για να κλέψει και μοιραία ο πολίτης πυροβόλησε προκαλώντας τον θάνατό του, το θέμα της οπλοφορίας για την αυτοπροστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τίθεται ξεκάθαρα αφού η Ελληνική Λύση είναι έτοιμη να φέρει θέμα συζήτησης στην Βουλή.

Η χώρα πλέον είναι ένα ξέφραγο αμπέλι όπου ο κάθε ένας μπορεί να περάσει ατιμωρητί τα σύνορα, μπορεί να κλέψει και κυρίως μπορεί άνετα και άφοβα μέρα μεσημέρι να εκτελεί “συμβόλαια” θανάτου.

Ο πολίτης απροστάτευτος βιώνει καθημερινά την λεηλασία της περιουσίας του, γίνεται θύμα εκβιασμού μέσω του ίντερνετ και όχι μόνο.

Το χειρότερο όλων; Όταν προσπαθεί να προστατεύσει την πατρίδα του η δικαιοσύνη του επιβάλλει την προβλεπόμενη ποινή από τον νόμο.

Το ερώτημα αβίαστα βγαίνει από μόνο του. Τελικά που οδηγείται ο Έλληνας πολίτης; Μήπως ήρθε η ώρα να αυτοπροστατευτεί;

Μήπως ήρθε η ώρα να προστατεύσει μόνος την ζωή και την περιουσία του με δεδομένο ότι η αστυνόμευση είναι ελλιπέστατη και η δικαιοσύνη απονέμεται με πολύ αργούς ρυθμούς και φυσικά μέσα από πολλών ειδών “κανάλια”.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ο πολίτης να αισθάνεται μόνος, ανασφαλής και μοιραία σκέφτεται τρόπους αυτοπροστασίας.

Γιατί λοιπόν να μην έχει το δικαίωμα αυτό, ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, κάτι που αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες;

Γιατί λοιπόν ενώ βρίσκεται  σε νόμιμη άμυνα, αντί να διώκεται ο κλέφτης και ο δολοφόνος, διώκεται ο νοικοκύρης και ο προστάτης της ίδιας της ζωής του και της περιουσίας;

Άραγε ποιος νομοθέτης θα σκεφθεί ψύχραιμα και με νόμο θα δώσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας; Όλα αυτά τα χρόνια λόγω της “προοδευτικότητας” των αριστερών, ο πολίτης νοιώθει εγκλωβισμένος και αδύναμος μέσα στην Χώρα του. Ως πότε;