Απούσα η δημοτική αρχή από τα «θέλω» των Ξανθιωτών. Προσκόμματα στο έργο του Γ. Ζερενίδη;

 

Σίγουρα δεν είναι μόνο το κολυμβητήριο που δεν λειτουργεί, δεν είναι το δημοτικό πάρκινγκ που είναι κλειστό. Είναι πολλά καθημερινά προβλήματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των Ξανθιωτών και το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι… δεν υπάρχει κάποιος από τον δήμο για να του μεταφερθεί το πρόβλημα και αυτό να λυθεί.

Είναι η γενικότερη αίσθηση ότι στον δήμο Ξάνθης τίποτε δεν κινείται εκτός από την αυτοπροβολή της διοίκησης με εικόνες που δεν παράγουν έργο.

Κανένας δεν είπε ότι είναι εύκολο το έργο του Μ. Τσέπελη πόσο μάλλον που η παράταξη του είναι δομημένη από ετερόκλητα στοιχεία.

Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος να περάσει μία ενιαία γραμμή στην παράταξη του και αυτό δείχνει ότι αυτή – η παράταξη – συγκροτήθηκε με μόνο σύνθημα να «πέσει» ο Δημαρχόπουλος.

Ο Δημαρχόπουλος «έπεσε» αλλά η παράταξη δεν έχει βηματισμό. Δεν έχει κοινό όραμα κοινή πορεία.

Φωτεινή εξαίρεση ίσως αποτελεί από τα πρόσωπα που απαρτίζουν την παράταξη του Μ. Τσέπελη ο Αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης.

Δυστυχώς όμως,  αριθμός δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι κατά την προεκλογική περίοδο στην προσπάθεια τους να φανούν αρεστοί, έπαιξαν, με την συναίνεση του δημάρχου, ρόλο κομματάρχη.

Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες στάθηκε η αφορμή ο Γ. Ζερενίδης, ένας τεχνοκράτης και άνθρωπος της δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα, να βρίσκει εμπόδια στην άσκηση των καθηκόντων του εξ αιτίας προσκομμάτων που βρίσκει από αριθμό δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι στηρίξαν στην προεκλογική περίοδο την παράταξη Μ. Τσέπελη.

Ακούγεται μάλιστα ότι είναι συχνές οι αντεγκλήσεις με τον δήμαρχο Μ. Τσέπελη, όμως στάθηκε αδύνατο  να επικοινωνήσουμε με τον Γιάννη Ζερενίδη ούτε με τον δήμαρχο προκειμένου να διασταυρώσουμε την πληροφορία ότι υπέβαλε την παραίτηση του και ο δήμαρχος δεν την έκανε αποδεκτή.