Ακόμη ψάχνουν οι Τούρκοι τα ελληνικά υποβρύχια

Πρόκειται για τα πιο άρτια οπλικά συστήματα για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Aκόμα ψάχνουν οι τουρκικές δυνάμεις να βρουν τα υποβρύχια 214 του Πολεμικού Ναυτικού, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε, τα παραπάνω υποβρύχια έχουν ειδικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την πρόωση, δηλαδή ένα σιωπηλό σύστημα, και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία που τα ψάχνουν. Πρόκειται για τα πιο άρτια οπλικά συστήματα για το Πολεμικό Ναυτικό, που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την κρίση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγει προ ολίγου διαστήματος, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Να σημειώσω εδώ ότι τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και αεροπλάνα κατά την κρίση του Oruc Reis έψαχναν, επί δύο ημέρες ανοικτά της Ρόδου ένα ελληνικό υποβρύχιο. Το «αόρατο» ελληνικό υποβρύχιο βρισκόταν όμως κάπου αλλού (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται) και ο κυβερνήτης του έβλεπε καθαρά όλες τις τουρκικές κινήσεις από το περισκόπιό του.