Πολύς «ντόρος» για το τίποτα. Θα γίνει κάποια στιγμή λέει ο Συμεωνίδης Σίμος

Μεγάλη έκταση πήραν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο όπου φερόταν απόφαση του Υπουργείου να καθιερώσει αυτό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε ορισμένες χώρες της Ε.Ε. ήτοι ο κάτοχος διπλώματος μπορεί να οδηγεί μοτοσυκλέτα μέχρι 125 κ.ε.

Αυτή η είδηση προκάλεσε την αντίδραση των Σχολών Οδηγών στην λογική ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο γιατι θα οδηγούσε ο κάθε άσχετος με ότι αυτό σημαίνει για την δική του την ασφάλεια αλλά και των γύρω   με αποτέλεσμα το υπουργείο συγκοινωνιών να βγάλει οδηγία που αναφέρει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ρωτήσαμε τον Συμεωνίδη Συμεών Εκπαιδευτεί Σχολής οδηγών να μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα που προέκυψε.

Όπως ανέφερε ο κ. Συμεωνίδης αυτό, δηλαδή το να οδηγεί κάποιος μοτοσυκλέτα μέχρι 125 κ.ε. έχοντας δίπλωμα αυτοκινήτου ισχύει στην Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία αλλά με τις εξής προϋποθέσεις, κάτι που όπως σημείωσε θα γίνει κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

Πρέπει ο οδηγός να είναι 25 ετών να έχει δίπλωμα Β κατηγορίας και να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 5 χρόνια αυτοκίνητο.

Όταν κάποιος οδηγός μοτοσυκλέτας θέλει να κάνει χρήση του νόμου πραγματοποιεί 3-5 ώρες θεωρεία και 4-5 ώρες οδήγηση.

Η σχολή οδηγών βεβαιώνει την εκπαίδευση του και ο οδηγός του ΙΧ κάτοχος διπλώματος 2ης κατηγορίας μπορεί να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα του χωρίς να δώσει εξετάσεις