ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Μείωση του φόρου στο 12 με 13% για να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις που μετανάστευσαν, στην Θράκη

Οι λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά, οι πρόσφυγες να ακολουθούν αυτά που προβλέπει ο ΟΗΕ και οι παράνομοι στις χώρες τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης της Xanthi Times.gr με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη που επισκέφτηκε την Ξάνθη το Σάββατο συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος στα πλαίσια περιοδείας,  ενημέρωσης και καταγραφής των προβλημάτων της Ξάνθης και της Καβάλας, με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κ. Μπακογιάννη, ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε. «Συμμετέχουμε και εμείς στην διακομματική επιτροπή με τον Κ. Μπούμπα Βουλευτή Σερρών. Είναι μία διακομματική επιτροπή που πιστεύω ότι αφού ξεκίνησε, πρέπει να τελειώσει σύντομα, να δούμε τι χρειάζεται άμεσα για να δώσει στην Θράκη ένα θετικό βηματισμό. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι σαν Ελληνική Λύση, το είπε άπειρες φορές και ο Κυριάκος ο Βελόπουλος και στην ολομέλεια, να στηρίξουμε το έργο της επιτροπής, τονίζοντας ότι εδώ στην Θράκη, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Θα πρέπει το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας,  να έχει να κάνει με το να κρατήσει τον Θρακιώτη στον τόπο του».

 

Συνάντηση φορέων με τον Βουλευτή Ν. Μυλωνάκη. Στο στιγμιότυπο  Χ. Γιαννιός μέλος του ΔΣ καταθέτει στον βουλευτή τα αιτήματα των τριτέκνων.

Ακολούθως καταγράψαμε την θέση της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τον Έβρο που πλέον εδώ και πολλά χρόνια είναι πέρασμα των λαθρομεταναστών.

«Εκείνο που πονάει τον τόπο είναι η λαθρομετανάστευση. Κάναμε έναν σκληρό αγώνα για αυτό. Μας είχαν κατηγορήσει σαν ρατσιστές, ακραίους και φασίστες.  Είχαμε ζητήσει από την πρώτη στιγμή έναν φράχτη στον Έβρο. Δεν μας άκουσαν και τρέχουν τώρα να κάνουν άρον άρον έναν φράχτη 27 χιλιομέτρων. Αν μας είχαν ακούσει, με την συνδρομή του Μηχανικού  θα είχαμε φτειάξει έναν φράχτη τύπου ΝΑΤΟ  από τις Καστανιές μέχρι το Δέλτα. Θα είχαμε τελειώσει μια και έξω, δεν μας άκουσαν».

Στην συνέχεια ο κ. Μυλωνάκης καυτηρίασε την απόφαση της πολιτείας για το ΚΥΤ του ΈΒΡΟΥ λέγοντας.

«Μα είναι δυνατόν πίσω από την πλάτη των ανθρώπων που φυλάνε τα σύνορα;  Δεν γίνονται αυτά μέσα στην καρδιά της Θράκης. Το έχουμε ξαναπεί. Είναι καιρός να μαζευτούμε όλοι να αποφασίσουμε, να συγκεντρώσουμε όλους τους λαθρομετανάστες, να του μετρήσουμε.  Κατ’ αρχάς, δεν ξέρουμε πόσοι είναι. Να αποφασίσουμε  την μεταφορά των λαθρομεταναστών στα ακατοίκητα νησιά. Δεύτερον, όσοι δικαιούνται ασύλου γιατί έχουν προσφυγικό προφίλ να παίρνουν την κάρτα τους, αλλά οι υπόλοιποι να φύγουν για τις πατρίδες τους.

Τι λέει η Ελληνική Λύση για την ανάπτυξη της Ξάνθης και κατ’ επέκταση της Θράκης

Πρέπει άμεσα να δοθούν οι επιδοτήσεις στους αγρότες που οφείλονται από παλιά. Δεν γίνεται να απαιτείς από κάποιον ενώ του χρωστάς να σου πληρώνει φόρους. Όσοι έχουν μπει σε αναπτυξιακά προγράμματα ή σε επιδοτούμενα, πρέπει άμεσα να πληρωθούν.

Δεύτερον, αυτοί που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους να στηριχθούν από την πολιτεία. Η αδράνεια της είναι αυτή που σπρώχνει στην αγκαλιά του Τουρκικού Προξενείου τους πομάκους οι οποίοι είναι ποιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες. Δεν μπορεί ο πομάκος, επειδή δεν υπακούει στις εντολές του προξενείου να φοβάται τους ίδιους του πομάκους. Που ακούστηκε αυτό; Τι κάνει η Ελληνική Πολιτεία;

12%. Θα παρέμβει η  Ελληνική Λύση για την κοροϊδία των επιχειρήσεων της Θράκης;

«Ναι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κ. Βελόπουλο, η Ελληνική Λύση ετοιμάζεται για επίκαιρη ερώτηση προκειμένου να απαντήσει ο υπουργός. Αλήθεια, που θα τα βρει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας τρεις και τέσσερις χιλιάδες ευρώ για να προσφύγει στην δικαιοσύνη για μία υποχρέωση της πολιτείας προς αυτές τις επιχειρήσεις; Μιλάμε για το 80% των μικρομεσαίων, καλλίτερα θα ήταν να πούμε μικρών γιατί οι μεσαίοι έχουν εξαφανισθεί. Άρα λοιπόν, αυτά είναι ανεπίτρεπτα. Πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις χωρίς προσφυγές.

Εμείς είμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην καρδιά της Ελλάδος που χτυπάει στην Θράκη. Επειδή έχω περπατήσει την Θράκη βήμα προς βήμα και ειδικότερα τον Έβρο, η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα. Η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι χρυσορυχείο και η Πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός σε όλους τους Έλληνες είτε είναι Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι. Στην Θράκη κατοικούν Έλληνες και η πολιτεία θα πρέπει να συμπεριφερθεί σε όλους το ίδιο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Απαντώντας στο καυτό ερώτημα της μετανάστευσης των επιχειρήσεων της Θράκης σε χώρες όπως Βουλγαρία και τα τελευταία χρόνια στην Ρουμανία ο κ. Μυλωνάκης ανέφερε: Η πρόταση μας ήταν και παραμένει ίδια. Αυτό που δίνει η Βουλγαρία και η Ρουμανία όπου εκατοντάδες επιχειρήσεις να περνούν τα σύνορα μας κυνηγημένες από την σκληρή φορολογική πολιτική της χώρας μας και εκατοντάδες χιλιάδες λαού να πηγαίνει κάθε σαββατοκύριακο να ψωνίζει στην Βουλγαρία και την Ανδριανούπολη, θα πρέπει να κεντρίσουν τις Ελληνικές κυβερνήσεις για να μειώσουν τον φόρο στο 12 με 13%

Μειώνοντας τον φόρο στο 12% οι επιχειρήσεις θα ξαναγύριζαν πίσω. Άρα μιλάμε για ανεβασμένα εισοδήματα στο δημόσιο και φυσικά τα εργατικά χέρια που φεύγουν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, θα βρίσκουν εργασία στις εστίες τους, εδώ στην Θράκη.