Είναι να τραβά τα μαλλιά της κεφαλής του όποιος δυστυχώς, προσπαθήσει  να συνεννοηθεί με την εξουσία και στην προκειμένη περίπτωση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. ο οποίος υποχρεώνει μεν τους αστυνομικούς που έρχονται από αποστολές ανά την Ελλάδα για την φύλαξη των λαθρομεταναστών, να κάνουν τεστ κορωνοιού πλην όμως, πρέπει να πάνε στην Θεσσαλονίκη ενώ το μηχάνημα για τεστ στο νοσοκομείο της Ξάνθης και που μας έκανε περίγελο στην Ελλάδα, ουδείς γνωρίζει ποια ακριβώς αποστολή κάνει και ποιους “τεστάρει”.

Ποιο συγκεκριμένα, όταν η αποστολή των Αστυνομικών στα νησιά ή τον Έβρο τελειώνει και όταν επιστρέφουν στην έδρα τους  για την ανάληψη των καθηκόντων στην υπηρεσία που υπηρετούν και στην προκειμένη περίπτωση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης, πρέπει – και πολύ σωστά – ο αστυνομικός που ήρθε λόγω της φύσης της αποστολής του σε επαφή με υπόπτους για κρούσματα covid – 19 να κάνει τεστ  και εκεί αρχίζει το κωμικοτραγικό της ιστορίας όπου στο βάθος δείχνει ότι οι αστυνομικοί είναι απλά “τσουβάλια” για να τους χειρίζεται η εξουσία όπως αυτή νομίζει και όταν έρχεται η ώρα, η πολιτεία να τους στηρίξει, απλά ανασηκώνει τους ώμους και λέει ” τι να σου κάνω”  και ευτυχώς υπάρχουν οι συνδικαλιστές που  αναδεικνύουν  το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας.

Αν για παράδειγμα αστυνομικός που ήταν με απόσπαση στην  Μυτιλήνη και επιστρέφει να αναλάβει υπηρεσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, πρέπει να κάνει το τεστ για τον covid – 19, έλα όμως που κατόπιν εντολών του προέδρου του ΕΟΔΥ οι αστυνομικοί για να κάνουν το τεστ πρέπει να κινηθούν 200 χιλιόμετρα πάνε και 200 έλα στην … Θεσσαλονίκη- ναι σωστά διαβάσατε στην Θεσσαλονίκη.

Τώρα ο Υπουργός Υγεία και ο κάθε ανευθυνουπεύθυνος γιατί δεν δίνει εντολή στο Νοσοκομείο της Ξάνθης να κάνει τα τεστ covid-19 όχι μόνο στους αστυνομικούς αλλά σε όλους τους ένστολους οι οποίοι μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους και που μέχρι να πάρει το νοσοκομείο το σύστημα ελέγχου covid -19 απασχόλησε το πανελλήνιο αυτό, κανένας δεν το γνωρίζει.

Προφανώς η κυρία Διοικήτρια το θέλει για προσωπική χρήση του προσωπικού και όχι των πολιτών. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπουμε νοσοκομείο να μην φροντίζει για την δημόσια υγεία αλλά για την ατομική του υγεία και μόνο.

Τέλος οι συνδικαλιστές της αστυνομίας Ξάνθης στέλνουν επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο οποίος λέει να κάνουν τεστ στα κινητά συνεργεία του, πλην όμως, από αυτά δεν έχει η Ξάνθη. 

Ας ελπίσουμε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ να μην σηκώσει τους ώμους του και πει  στους αστυνομικούς “ας προσέχατε”

Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας.

Υποβολή πρότασης στον Ε.Ο.Δ.Υ. σχετικά με τεστ κορωναϊού στους αστυνομικούς

ΠΡΟΣ:

τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

κ. Παναγιώτη ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ

(μέσω ΠΟΑΣΥ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1). Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2). Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)


κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τα παρακάτω ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τους συναδέλφους μας:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 1647/20/ 1835792 Διαταγή, υλοποιώντας ουσιαστικά την πρόταση της Ομοσπονδίας μας που είχε υποβάλλει προς το πρόσωπό σας και προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την άμεση υποβολή σε τεστ κορωναϊού όσων αστυνομικών επιστρέφουν στις Υπηρεσίες τους μετά από τη λήξη των αποσπάσεών τους στα νησιά, Έβρο ή σε περιοχές αυξημένου κινδύνου λόγω COVID-19.

Στη διαταγή αυτή αναφέρεται η δημιουργία από την πλευρά σας, μόνο δυο (2) σημείων αναφοράς, στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πριν αναλάβουν υπηρεσία στις οργανικές τους θέσεις, να έχουν υποβληθεί στα προληπτικά τεστ του Ε.Ο.Δ.Υ. και να έχουν λάβει τις αντίστοιχες απαντήσεις. Για δε τις άλλες περιοχές (εκτός Αθηνών, Θεσ/νίκης) ορίζεται όπως οι σχετικοί έλεγχοι πραγματοποιηθούν στις Κινητές Μονάδες Υγείας του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ωστόσο κ. Πρόεδρε, στην περιοχή της Ξάνθης δεν υφίστανται Κινητές Μονάδες Υγείας με αποτέλεσμα να μένει ανενεργό το προαναφερόμενο  δικαίωμα των αστυνομικών να υποβληθούν δηλαδή σε τεστ και να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους, διότι όπως καταλαβαίνεται είναι αδύνατο να μεταβούν στη Θεσ/νίκη λόγω απόστασης (400 χλμ με επιστροφή), εξόδων κίνησης και διατιθέμενου χρόνου, καθώς με την επιστροφή τους στις υπηρεσίες τους αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα.

Επιπλέον κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε την πρόταση της Π.Ο.Α.Σ.Υ., όπως αυτή τέθηκε στην από 27-08-2020 συνάντησή σας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κορωναϊού και όσοι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με διαπιστωμένο ή ύποπτο κρούσμα κρατουμένου, άλλου αστυνομικού ή και πολίτη.

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης οφείλει να επιμείνει σ’ αυτό, για την περαιτέρω θωράκιση των συναδέλφων μας..

Έχουν εμφανιστεί δεκάδες ανησυχητικά κρούσματα μολυθέντων Αστυνομικών το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και μολυθέντων κρατουμένων στις αστυνομικές υπηρεσίες (μεταξύ αυτών και σε υπηρεσίες του νομού μας).

Για να περιοριστεί δραστικά η εξάπλωση της πανδημίας εντός του Αστυνομικού Σώματος, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τις ανωτέρω προτάσεις μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης